fbpx
12.7 C
Kecskemét
2021. szeptember 24., péntek

FRISS HÍREK

Szövetség: A 2021-es előválasztás az új magyar demokrácia megteremtésének első lépése

Szemereyné Pataki Klaudia “Kecskemét ne legyen csatatér!” felütésű Facebook-bejegyzésére reagált nyílt levélben a kecskeméti ellenzék. A levelet változtatás nélkül közöljük.

Tisztelt Polgármester Asszony!

A Szövetség a Hírös Városért Egyesület frakciójának tagjai és pártjaink mindig a város érdekeit tartják szem előtt. Döntéseinket a választói akarat szerint hozzuk meg, megválasztásunk óta a törvényes állapotok fenntartása a célunk.

Ön azt kérte a kecskeméti ellenzéktől, hogy a város nyugalmára tekintettel, ne tartsuk meg az ellenzéki előválasztást. Mint kiderült, nem Polgármester Asszony az egyetlen, aki erre szólítja fel az ellenzéket, hanem központi utasításra kezdtek aggódni városaik nyugalmáért a fideszes városvezetők.

Az ellenzéki szövetség pártjai felkészültek arra, hogy az előválasztást a jogszabályoknak megfelelően, a meghosszabbított veszélyhelyzet ideje alatt is megrendezzék.
Az ellenzék számol  azzal, hogy a járvány miatt különleges körülmények között kell megszervezni az előválasztást, amelynek lebonyolításakor a legfontosabb szempontnak a biztonságot tekintjük. Másrészt, ismerve a Fideszt, arra is felkészültünk, hogy a kormány a járványhelyzettől függetlenül is próbálja ellehetetleníteni az előválasztás megszervezését. A Fidesz ugyanis a veszélyhelyzet meghosszabbítása kapcsán is kettős beszédet folytat: az új vírusvariánsok miatt elengedhetetlennek tartják a fokozott védekezést, ugyanakkor teltházas futballmérkőzésekre készülnek.

Hasonló cikkünk:  Bodrozsán Alexandra: A Momentum nélkül nincs kormányváltás, és csak a Momentummal van rendszerváltás (x)
Hasonló cikkünk:  Dobrev a lopásokról: A Kecskeméti egyetemet a polgármester segítségével vitték

A Szövetség a Hírös Városért Egyesület Közgyűlési frakciója igyekezett Önnel együttműködni a pandémiás időszakban, de javaslataink rendszerint süket fülekre találtak. Ön, kihasználva a rendkívüli jogrendet, önállóan úgy hoz döntéseket, hogy rendszerint nem vonja be az ellenzéki képviselőket, még csak véleményezésre sem.

A 2021-es előválasztás az új magyar demokrácia megteremtésének első lépése. Semmilyen politikai csatározás részesei nem kívánunk lenni. Belső vitáink lefolytatása, ha van is ilyen, nem Önt terhelik, nem az Ön feladata azt értékelni. Számítunk a változást akaró többségre, akiknek lehetővé tesszük, hogy biztonságos körülmények között élhessenek a szabad választás lehetőségével.

Hasonló cikkünk:  Kecskemét szennyvizében emelkedik a koronavírus koncentrációja

Sajnáljuk, hogy felhívásával nem a város javát, hanem a Fidesz hatalmi érdekeit szolgálja.

Szövetség a Hírös Városért Egyesület, valamint
Demokratikus Koalíció Helyi Szervezete
Jobbik Magyarország Helyi Szervezete
LMP – Magyarország Zöld Pártja Helyi Szervezete
Magyar Szocialista Párt Helyi Szervezete
Momentum Mozgalom Helyi Szervezete

Hasonló cikkünk:  A Kecskeméti Városrendészet segíti az iskolakezdést

Hirdetés

Felkapottak

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...