fbpx

FRISS HÍREK

Újságcikkben hálálkodik Kína Magyarországnak, hogy segítünk piacot nyitni vakcinájuknak

- Advertisement -

A kínai kommunista párt nemzetközi hírlapja, a Global Times nem győz hálálkodni Magyarországnak, amiért a Sinopharm vakcina a napokban megkapta a Magyar Országos Gyógyszerészeti és Táplálkozástudományi Intézet által az úgynevezett GMP tanúsítványt, amely azt jelenti, hogy a kínai vakcina gyártása (de csakis a gyártási folyamatról van szó) biztonságos. Ezzel pedig az első ilyen tanúsítványuk ez egy EU-s országtól.

Ennek az igazolásnak a kiadása nagymértékben növeli a kínai gyártású vakcinák versenyképességét Európában – írja a kommunista lap.

A Global Times az előzményekről azt írja, hogy az Országos Gyógyszerészeti és Táplálkozástudományi Intézet felülvizsgálta a Sinopharm vakcina gyártását, és januárban megszerezte a termelési folyamatok teljes dokumentációját. A Sinopharm március 3-án benyújtotta a vonatkozó nyomonkövetési jelentést. Csütörtökön Magyarország hivatalosan GMP tanúsítványt adott ki a Sinopharm COVID-19 vakcinájához.

Hasonló cikkünk:  L. Simon László szerint az új kulturális törvénytervezetet fizikai képtelenség megcsinálni

Majd újra leszögezi a cikk, hogy

a tanúsítvány megadása növeli a kínai oltóanyagok versenyképességét a nemzetközi piacon. 

Még arról is említést tesz a lap, hogy a Magyarország által hozott döntés referenciát jelenthet a kínai oltások jövőbeni jóváhagyására más EU-országokban, ami szintén a kínai oltások nagyobb mértékű elismerését eredményezheti az EU-ban.

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...