fbpx
-3.5 C
Kecskemét
2023. november 30., csütörtök

FRISS HÍREK

Závecz: Erősödött a Fidesz, hajszállal vezet az ellenzéki összefogás

- Advertisement -

Az előző hónapokhoz hasonlóan, ismét a Fidesz és a Jobbik tudta valamelyest növelni a támogatottságát.

A kormánypártnak a választókorúak körében februárban 31, márciusban 33 százalékos volt a tábora, most 34 százalékon áll. A Jobbik két hónapja 9 százalékos párt volt, egy hónapja 11 százalékot kapott, áprilisban 12 százalékot. A DK-nak a márciusival azonos nagyságú a tábora, 11 százalékos – derült ki a Závecz Research legfrissebb, április közvélemény-kutatásából.

A biztos pártválasztók csoportjában a Fidesz toronymagasan vezet, 47 százalékkal, a második helyen a DK áll, 17 százalékkal, harmadik a Jobbik, 15 százalékkal. A biztos választók körében rendkívül szoros a két politikai oldal versenye, az ellenzéki lista 49 százalékon áll, a kormánypártoké 48 százalékon.

A választókorú népesség körében az alábbi pártszimpátia mérést végezték el.

Hasonló cikkünk:  Dunaújvárosnál kiégett egy busz, vizsgálják mitől

A választópolgárok közül 41 százalék azt feltételezi, hogy a kormánypárt kapna ma több szavazatot, 39 százalék szerint viszont az ellenzék győzne, ha most lennének a választások.

A Medián azt állapította meg szerdán közölt felmérésében, hogy Jakab Péter, a Jobbik elnöke a legnépszerűbb ellenzéki miniszterelnök-jelölt.

Az adatfelvétel ideje: 2021. április 9-17. A megkérdezettek száma: 1000 fő, akik együttesen az ország 18 éves és annál idősebb lakosságát képviselik.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Sokaknak nem tetszik a kecskeméti színház előtti „új” járda

Nem végeztünk reprezentatív közvéleménykutatást. Az egyik nagy, kecskeméti Facebook csoport posztja alatt néztük át a kommenteket, ebből vontuk le...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...