fbpx
2 C
Kecskemét
2024. április 20., szombat

FRISS HÍREK

Zivatarok és felhőszakadások miatt adtak ki figyelmeztetést

- Advertisement -

Az egész országra figyelmeztetéseket adott ki zivatar, illetve felhőszakadás veszélye miatt csütörtökre az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Baranya, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Vas és Zala megyére a felhőszakadás miatt is kiadták a figyelmeztetést.

Azt írták, hogy szerdán a Tiszántúlon „lecsengenek” a zivatarok, az országból kilépő, gyengülő zivatarokat még időnként egy-egy viharos lökés, jégeső kísérheti. Csütörtök reggelig egyéb veszélyes időjárási jelenség nem várható.

Csütörtökön a déli óráktól egy hidegfront mentén észak felől egyre többfelé alakulnak ki zivatarok, amelyek dél felé haladnak. Legkésőbb a déli megyékben várható zivatar kipattanása. Az esti órákban már mérséklődik a csapadék. A zivatarokat átmenetileg viharos szél, jégeső is kísérheti. Az egymást követő zivatargócokból helyenként nagy mennyiségű (jellemzően 20-30, de akár 40 milliméter) csapadék is összegyűlhet.

Hasonló cikkünk:  Egy hónap alatt 143 millió forintot tapsolt el a Megafon facebookos hirdetésekre

Az előrejelzés szerint csütörtökön hajnalban plusz 2 és 8, délután 15 és 21 Celsius-fok között alakul a hőmérséklet. Komoly lehűlés a következő napokban sem várható, de a hétvégén néhol ismét fagypont alá hűlhet a levegő.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Izsáki út: június 18-án műszaki, július 18-án forgalmi átadás

Ha minden a tervek szerint alakul, a nyári hónapokban végre teljesen birtokba veheti városunk a Könyves Kálmán körút és...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...