fbpx
12.3 C
Kecskemét
2024. április 20., szombat

FRISS HÍREK

30 milliárd forinthoz közelít a kórházak adóssága

- Advertisement -
Március végén megközelítette a harmincmilliárd forintot az egészségügyi intézmények adóssága, a február végi 22,8 milliárd forint után március 31-én 29,1 milliárd forint összegű kifizetetlen számla sorakozott náluk – írta a Világgazdaság szerdán, a Magyar Államkincstár (MÁK) legfrissebb adatait ismertetve.

A magyar fekvőbeteg-intézményrendszer beszállítóinak száma 4,5 ezer körüli – mondta Rásky László, az Orvostechnikai Szövetség (OSZ) főtitkára, aki szerint a kifizetetlen számlákkal rendelkező cégek száma a pandémia alatt nem csökkent.

Hozzátette, hogy 40 milliárd forint körüli tartozásállomány általában már gazdálkodási nehézségeket okoz a cégeknek – persze eltérő mértékben -, de most a rendelésállományok csökkenése miatt már az adósság jelenlegi szintjét is megérzi a legtöbb szállító.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Izsáki út: június 18-án műszaki, július 18-án forgalmi átadás

Ha minden a tervek szerint alakul, a nyári hónapokban végre teljesen birtokba veheti városunk a Könyves Kálmán körút és...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...