fbpx
25 C
Kecskemét
2021. június 11., péntek
KecsUPKecskemétenA kadafalvi iskolának nem csak a tetőjével van baj

FRISS HÍREK

A kadafalvi iskolának nem csak a tetőjével van baj

A hírekbe a május elejei vihar által megrongált tetőszerkezetével került tegnap a kadafalvi iskola. A KecsUP érdeklődésére a tankerület igazgatója ezzel kapcsolatban tegnap közölte:

“A sérülések nem érintették a bejáratot és a tantermeket, a tanulók nincsenek veszélyben, így az épületben a nevelő-oktató munka zavartalanul folyik”

A tanulók és az ott dolgozók azonban nemcsak a mostani károk miatt nem lehetnek a legideálisabb környezetben. Az iskola épülete ugyanis nincs jó állapotban már egy ideje. Bár a növényzet némileg eltakarja, a bejárat mellett jókora területen megbomlott a fal, és más helyeken is hullik a vakolat. Ez látható kezdőképünkön.

Az ablakok egy részét már újabbakra cserélték, de még mindig vannak fa nyílászárók, ezek talán még az eredetiek. Az udvarban lévő épületről szinte teljesen leesett már a vakolat, a ragalja szétesett, és az épület egyes udvari falai sem festenek jól. Az utcáról látható kémények sincsenek már egyben. Az iskolaépülethez kapcsolódó óvodai szárny állapota sem járul hozzá a kellemes környezethez.

A tetőszerkezettel pedig tudjuk, mi a baj. A cserepek a vihar miatt kuszán állnak, talán egy újabb széllökést már ki sem bírnának. Néhányat már üveggel pótoltak. Hírlik, hogy valamikor talán nekilátnak az iskola rendbetételének A galériában mutatjuk, amiről fentebb írtunk.

Hirdetés

Felkapottak

Fának ütközött a menekülő sofőr

Egy sofőr Kecskemét belterületén jelentősen túllépte a megengedett legnagyobb sebességet, és nem állt meg a rendőri jelzés ellenére sem....

Hirdetés

Legnépszerűbb

Fának ütközött a menekülő sofőr

Egy sofőr Kecskemét belterületén jelentősen túllépte a megengedett legnagyobb sebességet, és nem állt meg a rendőri jelzés ellenére sem....