fbpx
25 C
Kecskemét
2021. június 11., péntek
KecsUPHeti HírekA nagykőrösi kórháznál is sorban álltak a Pfizer-oltásért

FRISS HÍREK

A nagykőrösi kórháznál is sorban álltak a Pfizer-oltásért

Országszerte hosszú sorok alakultak ki a kórházi oltópontoknál, miután április 30-án, péntek reggel kiderült, hogy aznap lehet Pfizer-oltásra is időpontot foglalni.

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádióban arról beszélt péntek reggel, hogy a regisztráltaknak még beadják a Pfizert, aztán hetekig kell várni erre a vakcinára, mert félreteszik a 16–18 évesek-nek.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ később pedig arról írt, hogy összesen 100 ezer adag Pfizer-vakcinát különítettek el a pénteki oltási programra. Arról viszont egy szót sem említettek, hogy az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) oldala reggel óta egyáltalán nem működött.

A miniszterelnök bejelentését követően a nagykőrösi kórházban működő oltópontnál is megjelentek az oltásra várók, a rendszer összeomlása után pedig sokakat a háziorvosa értesített a lehetőségről. Volt olyan olvasónk, aki elmondása szerint majd egy órát állt sorban, míg bejutott.

A pénteki eset is azt bizonyítja, hogy a lakosság jelentős részének nem az oltással van problémája, hanem egyszerűen bizalmatlan a kínai vakcinával szemben, amelyet hiába erőltet a kormányzati propaganda, a vizsgálatával az Európai Gyógyszerügynökség e cikk megírásáig még nem végzett.

K.Zs.B.T.

Hirdetés

Felkapottak

Fának ütközött a menekülő sofőr

Egy sofőr Kecskemét belterületén jelentősen túllépte a megengedett legnagyobb sebességet, és nem állt meg a rendőri jelzés ellenére sem....

Hirdetés

Legnépszerűbb

Fának ütközött a menekülő sofőr

Egy sofőr Kecskemét belterületén jelentősen túllépte a megengedett legnagyobb sebességet, és nem állt meg a rendőri jelzés ellenére sem....