fbpx
18 C
Kecskemét
2023. szeptember 26., kedd

FRISS HÍREK

A nagykőrösi kórháznál is sorban álltak a Pfizer-oltásért

Országszerte hosszú sorok alakultak ki a kórházi oltópontoknál, miután április 30-án, péntek reggel kiderült, hogy aznap lehet Pfizer-oltásra is időpontot foglalni.

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádióban arról beszélt péntek reggel, hogy a regisztráltaknak még beadják a Pfizert, aztán hetekig kell várni erre a vakcinára, mert félreteszik a 16–18 évesek-nek.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ később pedig arról írt, hogy összesen 100 ezer adag Pfizer-vakcinát különítettek el a pénteki oltási programra. Arról viszont egy szót sem említettek, hogy az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) oldala reggel óta egyáltalán nem működött.

A miniszterelnök bejelentését követően a nagykőrösi kórházban működő oltópontnál is megjelentek az oltásra várók, a rendszer összeomlása után pedig sokakat a háziorvosa értesített a lehetőségről. Volt olyan olvasónk, aki elmondása szerint majd egy órát állt sorban, míg bejutott.

A pénteki eset is azt bizonyítja, hogy a lakosság jelentős részének nem az oltással van problémája, hanem egyszerűen bizalmatlan a kínai vakcinával szemben, amelyet hiába erőltet a kormányzati propaganda, a vizsgálatával az Európai Gyógyszerügynökség e cikk megírásáig még nem végzett.

K.Zs.B.T.

Hirdetés

Felkapottak

Limuzin rozsdásodik a Lakos-tanya buszmegállónál, a buckavidék szomszédságában

Ha egyszer mesét írnak egy limuzinról, olyan befejezést kitalálni sem lehetne hozzá, mint amit az élet produkál: egy Lincoln...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...