fbpx
10.3 C
Kecskemét
2024. április 24., szerda

FRISS HÍREK

A nagykőrösi kórháznál is sorban álltak a Pfizer-oltásért

- Advertisement -

Országszerte hosszú sorok alakultak ki a kórházi oltópontoknál, miután április 30-án, péntek reggel kiderült, hogy aznap lehet Pfizer-oltásra is időpontot foglalni.

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádióban arról beszélt péntek reggel, hogy a regisztráltaknak még beadják a Pfizert, aztán hetekig kell várni erre a vakcinára, mert félreteszik a 16–18 évesek-nek.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ később pedig arról írt, hogy összesen 100 ezer adag Pfizer-vakcinát különítettek el a pénteki oltási programra. Arról viszont egy szót sem említettek, hogy az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) oldala reggel óta egyáltalán nem működött.

A miniszterelnök bejelentését követően a nagykőrösi kórházban működő oltópontnál is megjelentek az oltásra várók, a rendszer összeomlása után pedig sokakat a háziorvosa értesített a lehetőségről. Volt olyan olvasónk, aki elmondása szerint majd egy órát állt sorban, míg bejutott.

A pénteki eset is azt bizonyítja, hogy a lakosság jelentős részének nem az oltással van problémája, hanem egyszerűen bizalmatlan a kínai vakcinával szemben, amelyet hiába erőltet a kormányzati propaganda, a vizsgálatával az Európai Gyógyszerügynökség e cikk megírásáig még nem végzett.

K.Zs.B.T.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kecskeméti civilek gondolnák újra a város közösségi közlekedését

A közösségi együttgondolkodásra épülő kezdeményezés egyik aktivistája először április elején posztolt az egyik legnagyobb kecskeméti Facebook-csoportba, most pedig lapunkat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...