fbpx
25 C
Kecskemét
2021. június 11., péntek
KecsUPKecskemétenAz ellenzék után a Fidesz is kiállt, és az oltásra buzdított Kecskeméten

FRISS HÍREK

Az ellenzék után a Fidesz is kiállt, és az oltásra buzdított Kecskeméten

Április 22-én az ellenzéki Szövetség frakció minden képviselője a sajtónyilvánosság elé állt, és arra kérte a kecskemétieket, hogy vegyék fel az oltást, mert csak az segít leküzdeni a koronavírust. Elmondták azt is, hogy minden képviselőjük legalább már az első oltást felvette. Ugyanakkor arra szólították fel az illetékeseket, hogy folytassák azt a tesztelési folyamatot, ami elindult ősszel, de megrekedt. Kifejezték, hogy az oltás nem politikia és párthovatartozási kérdés.

A kormánypárti képviselők is kamera elé álltak

Bő három héttel később, vagyis tegnap, a Fidesz frakció is megosztott egy videót, amelyben egyenként mondják el a fideszes képviselők, hogy miért döntöttek az oltás mellett.

A polgármester azért kérte az oltást, hogy megvédje Kecskemétet

Míg más fideszesek:

  • szüleik miatt
  • hogy találkozhasson barátaival
  • a régi élete miatt
  • hogy megvédje a hazát
  • mert Magyarország számít rá

A Szövetség a Fidesszel közös kiállást akart – gyomrost kapott válaszul

Még a fent említett kiállások előtt, március közepén, a Szövetség frakció azzal fordult levélben a kormánypárti képviselőkhöz, hogy -hangsúlyozva az ügy pártatlanságát- minden képviselő közös kiállásban szólítson fel az oltás felvételére, azonban a Fidesz nyilvános posztban oktatta ki az ellenzéket. Hangsúlyozva, hogy az ellenzéki pártok “kimondottan az oltás ellen” vannak, ezért “hiteltelenül” hangzik a Szövetség kérése. Ide tartozik, hogy a Szövetség elkészített egy közös nyilatkozatot, amelyben semmilyen pártpolitikai utalás nem volt, a frakciók nevei is csak a képviselők felsorolásánál szerepeltek. A közös kiállásból végül nem lett semmi. A Fidesz a megkeresésre válaszul azt kérte az ellenzéktől abban a bizonyos posztban, hogy amennyiben az oltásra buzdítana a Szövetség, akkor adják ki a Fidesz által megírt szöveget, amelynek két mondatában lényegében kétszer a kormánypártokat, egyszer a kormányt kellett volna dicsérnie az ellenzéknek.

Hirdetés

Felkapottak

Fának ütközött a menekülő sofőr

Egy sofőr Kecskemét belterületén jelentősen túllépte a megengedett legnagyobb sebességet, és nem állt meg a rendőri jelzés ellenére sem....

Hirdetés

Legnépszerűbb

Fának ütközött a menekülő sofőr

Egy sofőr Kecskemét belterületén jelentősen túllépte a megengedett legnagyobb sebességet, és nem állt meg a rendőri jelzés ellenére sem....