fbpx
9.3 C
Kecskemét
2024. április 19., péntek

FRISS HÍREK

Ebben az ütemben indulnak újra az ellátások a Bács megyei kórházban

- Advertisement -
Lakossági tájékoztató a fekvőbeteg-ellátás folyamatos visszaállításáról a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórházban, Kecskeméten.

A járványügyi helyzet kedvező alakulása miatt a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórházban az egynapos sebészeti ellátás, a tervezett műtétek, beavatkozások és a fekvőbeteg-ellátás fokozatosan újraindul.
Mindezek természetesen a megfelelő koronavírus elleni készenlét és védekezés mellett, hiszen a járványügyi készültséget továbbra is fenn kell tartani.
A fekvőbeteg osztályokon a LÁTOGATÁSI TILALOM továbbra is érvényes! Súlyos, életveszélyes állapotú beteget látogatni kizárólag RENDKÍVÜLI LÁTOGATÁSI ENGEDÉLLYEL és csak a hivatalos LÁTOGATÁSI IDŐBEN lehet.

Az épületbe való belépéskor a bejáratoknál továbbra is ELŐSZŰRÉS történik, lázméréssel és kérdőíves dokumentációval.
Az intézmény területén kizárólag VÉDŐMASZKBAN LEHET TARTÓZKODNI! A vizsgálatokra lehetőség szerint EGYEDÜL ÉRKEZZEN, a váróban pedig a 1,5 méteres távolságot egymás egészségének védelme érdekében kérjük, feltétlenül tartsa be.
Betegutakkal kapcsolatos tájékoztatás:
Az előszűrést követően a sürgősségi ellátás – amennyiben koronavírus gyanú merül fel- az erre a célra elkülönített, A épület földszintjén található COVID SBO-n, illetve COVID Traumán látják el a betegeket.
A koronavírus gyanús gyermekek vizsgálata az A. épület 2. emeletén, a Csecsemő-és Gyermekgyógyászati Osztályon történik.
 A COVID ellátás továbbra is az „A” épület erre kijelölt, izolált részlegein zajlik.
Az intermedier részleg (koronavírus teszt negatív, de kórházi kezelést igénylő betegek) az „A” épületben található.
2021. május 17-től fokozatosan indulnak el az elektív beavatkozások, melynek rendjéről az adott osztályon fognak felvilágosítást adni.
Szűrésekkel kapcsolatos tájékoztatás:
Minden betegfelvételkor, helyben, az elektív (tervezett) műtét vagy beavatkozás napján általános előszűrés történik.
 A koronavírus átvitel szempontjából MAGAS KOCKÁZATTAL járó elektív műtétek és beavatkozások elvégzéséhez védettségi igazolvány, annak hiányában egy NEGATÍV PCR TESZT szükséges. A vizsgálatra a szakorvos ad beutalót és időpontot. A tesztet a műtét/beavatkozás előtt maximum 48 órával el kell végezni.
A műtétre csak a műtét napján végzett negatív Antigén gyorsteszt elvégzését követően kerül sor.
Fekvőbeteg osztályok visszaköltözésével kapcsolatos tájékoztatás:
2021. május 14-től a megfelelő zárófertőtlenítést követően, megkezdődött fekvőbeteg osztályaink eredeti helyre történő visszaköltözése.
2021. május 14-től a Szülészet-Nőgyógyászati Osztály (szülőszobák és nőgyógyászati műtők is), az Újszülött részleg (Rooming-in szobák), Koraszülött részleg, illetve a Gyermekgyógyászati Osztály az eredeti helyén, az „A” épületben találhatóak meg
A szülészet-nőgyógyászati ambulanciák, CTG, terhesgondozás továbbra is a Rendelőintézet földszintjén működnek!
Gyermekambulanciák, Gyermekvérvétel az A. épület földszintjén várja a betegeket, a Fül-Orr-Gégészeti Osztály ambulanciája és audiológiai vizsgálat az A. épület földszintjén található.
2021. május 16-tól az Általános Sebészeti Osztály a Hotel épület 3.emeletén ismét mindkét oldalon működik.
2021. május 17-től az Urológiai Osztály ismét a Hotel épület 2. emeletén elérhető.
2021. május 18-tól az Arc-állcsont-szájsebészeti és Fül-Orr-Gégészeti Osztály a Hotel épület 9. emeletére költözik.
2021. május 18-tól a Neurológiai és Stroke Osztály eredeti helyén, a Hotel épület 9. emeletén található.
2021. május 25-től a Szemészeti egynapos beavatkozások a Balaton utcai telephelyen lesznek elérhetőek az Egynapos sebészeti ellátás keretein belül.
2021. júniusában a költözések következő ütemében, várhatóan eredeti helyükre költözik vissza az Invazív Kardiológiai Osztály (A. épület 2. emelet) az I. sz. Belgyógyászati-Kardiológiai Osztály (A. épület 1. emelet) és az Ortopédiai Osztály (Hotel épület 2. emelet)
Köszönjük megértésüket és együttműködésüket!
2021. május 14.
Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház
- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Árurakodásra kért két parkolónyi várakozóhelyet a húsbolt, vita kerekedett belőle

A Rákóczi út nagykörút felőli sarkán lévő húsbolt kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy az üzlet előtti parkolósávban az első...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...