fbpx
16.9 C
Kecskemét
2024. március 29., péntek

FRISS HÍREK

Előválasztási tabló

- Advertisement -

Az elmúlt hét végén bejelentette a DK: Dobrev Klára a párt miniszterelnök-jelöltje. „Dobrev Klárát, a párt EP-képviselőjét és Gyurcsány Ferenc feleségét nevezte meg a Demokratikus Koalíció a párt miniszterelnök-jelöltjének. Egy Dobrev–Jakab–Karácsony küzdelem a legvalószínűbb jelen állás szerint. Bár Karácsony Gergely egyelőre még hallgat” – írja a hvg.hu.

A mai napig tehát Dobrev Klára (DK), Jakab Péter (Jobbik), Fekete-Győr András (Momentum) és Márki-Zay Péter (Mindenki Magyarországa Mozgalom) jelentette be indulását.

Szintén az elmúlt héten jelentette be Pest 12. számú választókerületében tartandó előválasztáson indulását Zágráb Nándor. Választókerületünkben az előválasztáson eddig Zágráb Nándor (Jobbik), Kökény Gábor (DK), és Kollár Zoltán (Momentum) jelentette be indulását.

Az ellenzéki pártok elfogadtak egy etikai kódexet, amelyben leszögezték, hogy „A demokrata ellenzéki szövetség azért jött létre, hogy leváltsa, meghaladja a társadalom megosztására építő politikai kultúrát Magyarországon. Az a célunk, hogy Magyarország újra egy olyan európai köztársaság legyen, ahol minden körülmények között tiszteletben tartják az alapvető szabadság jogokat, a jogállami normákat és a demokráciát. Meggyőződésünk, hogy Magyarországnak olyan új kormányra van szüksége, amely tiszteletben tartja mások véleményét.”

Az előválasztásban részt vevő pártok vállalják, hogy a közösen elfogadott etikai kódex alapján fognak kampányolni, és az előválasztás eredményét tiszteletben tartva segítik a győztes jelöltek további munkáját a kormányváltás érdekében.

Fentiek értelmében a jelöltek a jelölttársaikkal szemben lejáratókampányt nem folytathatnak, a médiakapcsolataikat a demokratikus összefogás sikerének szolgálatába állítják, és „minden törvényes eszközzel fellépnek a kormányzati hazugságkampánnyal szemben”.

Azzal szemben, aki megsérti az etikai kódex alapelveit, a szövetséges pártok szankciót határozhatnak meg.

K.Zs.B.T.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Bemutatták a Szövetség a Hírös Városért Egyesület polgármesterjelöltjét és az egyéni indulókat

Hivatalosan is bemutatta – egy választókerület kivételével, ahol még tárgyalások folynak – a Szövetség a Hírös Városért Egyesület a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...