fbpx
17.1 C
Kecskemét
2023. szeptember 22., péntek

FRISS HÍREK

Ezek legalább tudnak kormányozni – a pfizer oltások és az időpontfoglalás margójára

Gyakori érv volt a mai kormány védelmében, hogy „jó, jó, lopnak, de legalább tudnak kormányozni”. Sokszor, sokféleképpen láthattuk ennek a mondatnak a cáfolatát és sajnos nem a mondat első felét sikerült cáfolni. Hanem a másodikat. Miszerint „tudnak kormányozni”.

A pénteki események talán mindenki számára láthatóvá tették, hogy mennyire nem tudnak kormányozni:

– éjszaka kihirdették, hogy pénteken 100.000 adag pfizer oltásra is lehet időpontot foglalni az eeszt rendszerében

– reggel 7-kor már elérhetetlen volt az időpontfoglaló rendszer és ez így is maradt a nap folyamán

– délben a fidesz megismételte a miniszterelnök reggeli szavait, nem törődve a valósággal: „egy állampolgár regisztrál, és időpontot akar kapni, akkor azt megkapja, bemegy és beoltják”
– az egész országból érkeztek a képek és videók, hogy emberek tömegei állnak sorba az oltópomtoknál, nagy részük időpont nélkül, mert az időpontfoglaló rendszer továbbra sem működik

– közben „kiderül”, hogy felelőtlen emberek túlterhelték a szervert, ezért nem működik

 – a nap végén már elküldtek mindekit, hogy jöjjenek vissza holnap, volt akinek még időpontot is adtak szombat délelőttre.

– aztán szombaton mindenkit hazaküldtek: a pfizer elfogyott, mert péntek este aki visszajött azokinak odaaták. Erről több olvasói bejelentést is kaptunk, íme az egyik.

„Nagyon mérges vagyok, de tudom, hogy még a Pfizeres húzás sem fogja megingatni a Fideszt, pedig ezt egyértelműen arra ment csak, hogy ki lehessen nyitni ma a Fradi meccsre a stadiont.
Az ismerősöm tegnap hívott minket, hogy csomó Pfizert kaptak, nem működik az időpont, de ő tud nekem foglalni. Mivel még nem kaptam, gyorsan fel is írattak ma reggelre név szerint, TAJ szám szerint.
Tegnap meg is erősítettek, hogy igen, reggelre menjünk, tegnap 3 körül bezárták a kórházat.
Ma oda is ballagtam, ahol egy úr egy katona hölggyel karöltve elküldött a búsba, hogy nincs Pfizer, tegnap volt. Az a maroknyi ember makacskodott, hogy de őket mára hívták, mára küldte a háziorvos, tegnap is elküldték őket, hogy jöjjenek vissza ma.
Végül kijött egy orvos, hogy tegnap kellett volna jönni, igaz, hogy 3-kor elküldtek mindenkit, de mivel este visszajött egy csomó ember, beoltottak mindenkit. Azokkal, amik el voltak rakva, mert ez csak 1 napos kampány volt regisztráció nélkül. Nem tudja, mikor lesz Pfizer.
Iszonyat dühös vagyok, a kormányzati kommunikáció a mínusz végtelen felé konvergál, a káosz teljes, egy csomó ember csalódott, mások órákat ácsorogtak egy csomó ember közt. A nyakamat tenném rá, hogy megint megugrik majd a fertőzöttek száma, de legalább ki lehet nyitni a nyüves stadiont. Úgyis megválasztják őket 22-re is.”

Igen, ez volt az a hét, amikor az oltásra várók nagy részét be lehetett volna oltani. E helyett a kormányunk egész mással volt elfoglalva, az MSZMP vagyonátmentési taktikáját másolva menekítette a közvagyont ezer milliárd forintot meghaladó értékben.

Hasonló cikkünk:  Vámos Zoltán csigaszerű magányos robotembere és a város művészete

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...