fbpx
0.7 C
Kecskemét
2023. február 6., hétfő

FRISS HÍREK

Hangulatos sarok a hálószobában fésülködőasztallal és szőnyeggel

A hálószobában alapvetően alszunk, de más tevékenységet is végzünk ebben a helyiségben. Itt tárolhatjuk a ruháinkat a ruhásszekrényben és a komódban, és a reggeli készülődést könnyítheti meg, ha van egy stílusos fésülködőasztal egy kis ülőkével. Az már csak hab a tortán, ha egy puha szőnyeg melegíti reggelente a lábunkat, miközben sminkelünk, vagy hajat fésülünk, a kis fésülködőasztalunk előtt. A hálószobában hangulatos sarkot is kialakíthatunk. Mutatjuk is, hogyan!

Fésülködőasztal a hálószobában

fésülködőasztalok lehetővé teszik, hogy reggelente kényelmesen készülődjünk, sminkeljünk, öltözködjünk, frizurát igazítsunk. A kis asztalka ráadásul nagyon dekoratív pontja lehet a hálószobánknak. Funkciót is betölt, hiszen remekül lehet benne tárolni a frizurakészítéshez szükséges eszközöket, sminktermékeket és akár még ékszereket is. Egy ilyen fésülködőasztal maximális rendezettséget biztosít, akár a hálószobában, akár a fürdőszobában kap helyet.

Mit vegyünk figyelembe, amikor fésülködőasztalt választunk a hálószobába? Az egyik legfontosabb dolog, amit figyelembe kell vennünk, a hálószoba mérete, hiszen ez határozza meg, hogy mekkora fésülködőasztal mellett döntünk végül. Nem pusztán a fésülködőasztal méretére lesz szükség, hanem arra is gondolnunk kell, hogy az ülőke is elférjen az asztal előtt és kényelmes maradjon a mozgásterünk, miközben fésülködünk, sminkelünk.

A megfelelő stílusú fésülködőasztal kiválasztása is kardinális kérdés, hiszen rendkívül fontos, hogy illeszkedjen a hálószoba stílusához. A fából készült fésülködőasztalok remekül passzolnak egy klasszikus vagy vintage lakásba, míg a fehér és fekete fésülködőasztalok egy modern enteriőrbe simulnak könnyedén.

Léteznek az úgynevezett minimalista fésülködőasztalok, amelyek csak egy asztalfelületet és tükröt tartalmaznak, tárolóegységeket nem. Egy kisebb hálószobába is remek választás, hiszen, ha nincs tárolásra alkalmas fiókokkal ellátva az asztal, akkor kisebb a mérete és így kompatibilisebb is lesz egy kisebb hálószobával.

Hasonló cikkünk:  A magyar kormány nem fogja megszavazni Koszovó felvételét az Európa Tanácsba
Hasonló cikkünk:  Több száz kecskeméti diák vállalt ülősztrájkot tanáraikért és az oktatásért

A nagyobb méretű hálószobában jól megfér egy nagyobb fésülködőasztal. A kisebb és ritkábban használt termékek kerülhetnek a fiókokba, míg a nagyobb és mindennapi használatra szánt tárgyak pedig az asztalra.

Hogyan válaszunk szőnyeget a hálószobába?

Ha sikerült kiválasztanunk a megfelelő fésülködőasztalt, már csak azt kell eldöntenünk, hogy milyen szőnyeget válasszunk a hálószobába. A megfelelő szőnyeg melegséget csempész a hálószobába, ezért is érdemes időt és energiát fordítani a tökéletes szőnyeg kiválasztására. Az első és legfontosabb adat a szőnyeg mérete. Tudnunk kell, hogy faltól falig szőnyeget szeretnénk, vagy olyat, ami az ágy alatt kap helyet, esetleg csak az öltözőszekrény alá szeretnénk egy kerek vagy futószőnyeget választani.

szőnyegek anyaga is kardinális kérdés szokott lenni. Választhatunk szintetikus vagy természetes anyagból készült szőnyeget. Akármelyik mellett is döntünk, a szőnyeg biztosítja a lábunknak a kényelmet, csökkenti a zajokat és hangulatossá teszi a teret.

A színt és a mintát illetően is döntenünk szükséges. Amennyiben a hálószoba egyszerű, semleges színű bútorokkal van berendezve, úgy az élénk színek és a merész minták is jól működhetnek. A modern hálószobába remekül passzolnak a hűvös tónusok és a geometriai minták. A semleges színek és az egyszerűbb minták– csíkos, kör, négyzet – melegséget kölcsönöznek a hálószobának.

(x)

A fotó forrása:
KUPRYNENKO ANDRII / Shutterstock.com

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...