fbpx
3 C
Kecskemét
2023. február 1., szerda

FRISS HÍREK

Kezdődik a vakcinák hatásosságának vizsgálata – De akkor mi volt az a táblázat április végén?

A több szakértő szerint is ezer sebből vérző táblázatot április 25-én tette nyilvánossá a kormány. Betegedési és halálozási adatokkal azt akarták az emberekben erősíteni, hogy minden magyarországi vakcina hatásos. Erről meg is jelent egy írás a hivatalos tájékoztatási oldalon. Az oltásellenes baloldalra hivatkozva közölték a táblázatot, mert a “baloldali politikai erők”… “kétségbe vonják egyes vakcinatípusok hatékonyságát.”

koronavirus.gov.hu

A kormány ezzel azt akarta üzenni, ami a címben is olvasható, hogy minden vakcina hatékony. A kormánypárti sajtónak jó muníció volt a kormányzati húzás, hiszen azonnal futótűzként futott végig a lapokban, hogy a kínai vakcina jobb, mint a Pfizer. És persze a Pfizer után többen haltak meg. Vagyis akik azért hangoskodnak hónapok óta, mert szerintük az ellenzék egyes vakcinákat kritizál, azok arról cikkeztek, hogy egyes vakcinák jobbak mint a többi vakcina.

Magyar Nemzet

Most zajlik csak a vakcinák hatásossági vizsgálata – Akkor mire alapozták eddig, hogy mindegyik hatásos?

Csakhogy Kásler Miklós miniszter a szokásos interjúsorozat (Életközelben címmel) május 8-án megjelenő adásában azt mondta, hogy most vizsgálják a vakcinák hatásosságát (4:03-tól), aminek valamilyen részeredménye már lesz május végén, de amúgy ez egy hosszabb folyamat. Majd felsorolta azokat az intézményeket, amelyek a vizsgálatokat végzik. Ez persze nagyon örvendetes, főleg akkor, ha a valóságot ismerheti meg a közvélemény. Csakhogy felmerül a kérdés, hogy amennyiben ez a vizsgált most indult (a műsorvezető úgy vezette fel, hogy most kezdődik), akkor április végén az a bizonyos táblázat csak a halálozási és megbetegedési adatokra alapozva vajon mennyire tekinthető tudományos mértékűnek (a cikk elején hozott szakértői kritikus szerint semennyire)? És ha a Magyarországon alkalmazott vakcinák hatásosságára most indul csak egy átfogó vizsgálat, akkor hónapokon keresztül mire alapozva nyilatkozzák kormányzati tényezők, hogy minden itthon alkalmazott oltás hatásos?

Hasonló cikkünk:  Az Arany János iskolában továbbra sem maradnak csendben
Hasonló cikkünk:  A jövő héten érkező mediterrán ciklonok kiadós csapadékot hoznak

A több helyről megkritizált kormányzati táblázatról később azt is írták lapok, hogy kísértetiesen hasonlít egy néhány nappal korábbi orosz táblázatra, amelyet a Szputnyik forgalmazója tett nyilvánossá.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...