fbpx
13.4 C
Kecskemét
2024. március 28., csütörtök

FRISS HÍREK

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne. Hogy felmérjük, jó úton járunk-e, időről időre a szakmai visszajelzések mellett olvasóink véleményének kikérését is fontosnak tartjuk. Legutóbb 2021-ben volt olvasói kérdőívünk, itt az idő újra konzultálni! Köszönjük!

Király József az újonnan indult Balkanyarnak: Ide hazafiak kellenek

- Advertisement -
Útjára indult a balkanyar.hu, amelynek életre hívója Király József, az MSZP Bács-Kiskun megyei szervezetének elnöke. A lap elindulása már az előválasztási folyamatokhoz kapcsolódhat. 

– Térségünkben is szinte teljesen a Fidesz uralja ma már a helyi rádiót, tévét, a nyomtatott sajtót, internetes felületeket – nyilatkozta a lapnak Király József. – Mindent felvásároltak – persze a közpénzekkel ügyeskedve –, hogy kényük-kedvük és érdekeik szerint manipulálják a közvéleményt. Azért választottuk a Balkanyar elnevezést, hogy jelezzük: itt minél hamarabb irányváltás kellene, a demokrácia visszaállítása, az emberek megélhetési gondjainak enyhítése érdekében. Persze honlapunk a megye közéletének minden figyelmet érdemlő változásáról, sikeréről, eredményeiről is igyekszik beszámolni, nem csak a jelenlegi rezsim anomáliáiról. Ahogy a polgártársaink élet- és munkakörülményeinek javításáról, az elesettek, elszegényedettek támogatásáról is.

– Kialakult országosan egy jelentős összefogás a többi ellenzéki párttal. Ennek sikerét is hivatott támogatni ez a honlap, egy évvel a választások előtt?

– Természetesen. De a fő irány a baloldal törekvéseinek, programjainak megismertetése, illetve a Bács-Kiskun megyében történő eseményekről való rendszeres tájékoztatás. Ahogy az országos történésekről is igyekszünk alapos körképet mutatni olvasóinknak, követőinknek.

– Egy új rendszerváltás reményében?

– Igen, mert a jelenlegi hatalom által támogatott kiskirályok helyett, olyan vezetők kellenek, akik végre népben és nemzetben gondolgodva szolgálják hazánkat. Történelmünk során, szerencsére sok ilyen személyiség neve maradt követendő példa – István királytól Széchenyi Istvánig, Kossuth Lajosig, Deák Ferencig –, de a kedvező változáshoz mindig kellett a nép akarata is. Persze más volt hajdanán a közéleti kommunikáció, ahogy a cél, a lehetőség és a veszélyt jelentők módszerei is. De a demokrácia iránt mindig érzékeny magyar emberek milliói szerint, a normális megoldás az – a hatalmi pozíciókkal ügyeskedő diktatúrákkal szemben –, ha népben és nemzetben gondolkodnak azok a vezetőik, akikre szavaznak. Azzal szemben, amit hajdanán hangoztatott a magát akkor még liberálisnak, demokratának, népünket szerető politikai alakulatnak mutató Fidesz, az elmúlt egy évtized tapasztalatai szerint most azt láthatjuk, hogy röhögve hagyják a mélyszegénységbe süllyedni ezt az országot, közpénzen hízlalt birtokaik, sajtóbirodalmaik mankóival hadonászva. Az Európai Uniót okolják, ahonnan a legtöbb segítséget kapták, kapják. A legközelebbi választáson – Kedves Olvasóink segítségével – kirúghatók ezek a mankók, hogy egészséges úton induljon el végre szeretett hazánk.

Hasonló cikkünk:  Bemutatták a Szövetség a Hírös Városért Egyesület polgármesterjelöltjét és az egyéni indulókat

– Erre egy átfogó programot fogalmaztak meg a szocialisták legutóbb.

– Így van. Ennek egyik eleme a gyalázatosan kicsi nyugdíjakból, illetve a minimál bérekből élők helyzete. De említhetném azokat a falvainkat, kisvárosainkat is, ahol a fiatalok csak addig maradnak, amíg találnak normális munkát, megélhetést, illetve a jövőjüket meghatározó lakhatási lehetőséget. Az MSZP ezért tartja fontosnak a települések bérlakásainak bővítését, ami megfelelő támogatással megoldható. Csakhogy ahhoz vissza kellene állítani az önkormányzatok önállóságát, elsöpörve a Fidesz-kormány szankcióit. Különben a meglévő ingatlanjaikat is kénytelenek lesznek eladni, hogy fenntartási költségeiket fedezhessék. A Balkanyar ezekre a problémákra is szeretne rámutatni. Örömmel vettük, hogy honlapunk főszerkesztői teendőit elvállalta a több mint negyvenéves szakmai tapasztalatokkal rendelkező helyi újságíró-szerkesztő, Koloh Elek. Maradjanak hűséges olvasóink, ezen az internetes felületen, ahol igyekszünk a tényekről beszámolni a sumákolókkal, mellébeszélőkkel, polgárvakítókkal szemben.

- Advertisement -

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne. Hogy felmérjük, jó úton járunk-e, időről időre a szakmai visszajelzések mellett olvasóink véleményének kikérését is fontosnak tartjuk. Legutóbb 2021-ben volt olvasói kérdőívünk, itt az idő újra konzultálni! Köszönjük!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Bemutatták a Szövetség a Hírös Városért Egyesület polgármesterjelöltjét és az egyéni indulókat

Hivatalosan is bemutatta – egy választókerület kivételével, ahol még tárgyalások folynak – a Szövetség a Hírös Városért Egyesület a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...