fbpx
13 C
Kecskemét
2024. április 19., péntek

FRISS HÍREK

NOTESZ – Hol van ma az igazság?

- Advertisement -

Három bíróság állapította meg, hogy Horváth Tibor valótlanul állította azt, hogy én a győri 1. sz. választókörzetben a legutóbbi önkormányzati választások alkalmával jelöltként indultam!

Való igaz az, hogy egy Ábrahám Tibor nevezetű jelölt valóban indult Győrben az 1. sz. választókörzetben, melyet Horváth Tibor interneten észlelt is. De persze nem kérdezett meg engem arról, hogy valóban én vagyok-e az az Ábrahám Tibor, aki Győrben indult?

A bíróságon aztán kiderült, hogy az én pontos személyazonossági kártyámon bejelentett nevem valójában Dr. Ábrahám Tibor László, de hát Horváth Tibor helyi önkormányzati kabinetiroda munkatársa a doktori címet előszeretettel elhanyagolja, kivéve a polgármester és alpolgármester nevének megemlítésekor.

De ki is ez a Horváth Tibor, aki a Szolnoki Járásbíróságon azt állította, hogy ő nem is újságíró, mire a bíró figyelmeztette, hogy ha önkormányzati lapban ír, akkor is az újságírókra vonatkozó szabályokat etikát ismernie kellene!

Három bíróság, mint mondottam, a Budapest Környéki, a Szolnoki Járásbíróság és a Szegedi Ítélőtábla is mind megállapította, hogy Horváth Tibor valótlanul állította azt, hogy én Győrben indultam volna az önkormányzati választásokon, de a címben hozzátette még azt is, hogy miért nem Nagykőrösön?

Nos, a Szolnoki Ítélőtábla megváltoztatta a korábbi ítéleteket arra hivatkozva, hogy bár valótlant állított Horváth Tibor, nevezzük őt újságírónak, de mivel én, Dr. Ábrahám Tibor László közszereplő vagyok, viselnem kell az ilyen valótlan állításokat különösen akkor, ha a Szegedi Ítélőtábla szerint, ez nekem sem erkölcsi, sem anyagi kárt nem okozott. Persze a Szegedi Ítélőtábla nem végzett véleménykutatást Nagykőrösön, csak megállapította, hogy ez a valótlan állítás engem nem sért.

Hát, igen, a mai jogrend szerint Magyarországon egy közszereplőnek, ha ezt a bíróság úgy látja, mindent el kell viselnie, még az igaztalan állításokat is. Csak megjegyzem, hogy az ügy még mindig nincs lezárva, hiszen a Kúriához jogorvoslati felülvizsgálatért fordultam a Szegedi Ítélőtábla – véleményem szerint – számomra hátrányos ítélete miatt, mely egyébként az előző két bíróság ítéletét ugyan nem változtatta meg, azaz Horváth Tibor valótlanul állította, hogy Győrben indultam az önkormányzati választásokon, csak azt tette hozzá, hogy ez a valótlan állítás engem sem erkölcsileg, sem anyagilag nem sért, és nem hoz hátrányos helyzetbe.

Ez lenne a jogi győzelem Horváth Tibor részéről?

A Heti Hírek 2021. 18-as számában szintén a Notesz rovatomban írtam a jogászkodásról, mely Magyarországon sajnos azt jelenti, hogy meg lehet változtatni az I. és II. fokú bírói ítéleteket, ha a politikai érdek, és az általa kifejtett erkölcsi nyomás úgy kívánja?

Nem tudom, hogy Horváth Tibor, aki messziről jött emberként írogat az önkormányzati újságba főnöke, Dr. Czira Szabolcs utasítására, tudja-e, hogy a rendszerváltás környékén ő, mármint Dr. Czira Szabolcs az MSZMP, majd az SZDSZ, azt követően a Kisgazda, majd a Kisgazda Polgári Szövetség és a Fidesz tagja volt és lett?

Személyemet illetően sohasem felejti el megemlíteni Horváth Tibor azt írásaiban, hogy én SZDSZ-es országgyűlési képviselő voltam, és minő borzalom, liberális, sőt újabban a Jobb Nagykőrösért Civil Egyesület elnöke, sőt a Heti Hírek újság tulajdonosa és főszerkesztője is vagyok. Egyébként máig is büszke vagyok arra, hogy az első szabad országgyűlésnek tagja lehettem a rendszerváltást követően, akkor, amikor sokan még csak lapulva kivártak, hogy ugyan mi lesz ebből? Másrészt kérdezem én, ki ez a Horváth Tibor, aki minden tapasztalat híján Nagykőrösön azon munkálkodik, hogy minél mélyebb árkot ásson a jelenlegi hatalom és a valódi demokráciában amúgy elfogadott valódi ellenzék között?

Horváth Tibor nemigen írogat arról, hogy miért nem fizette ki Dr. Czira Szabolcs (a doktori címet én odaírom a név elé, hiszen az állatorvosi diploma megszerzése is doktori címmel jár) a kettőszáztizenhétezer forintot háztartásonként, amikor egy 2014-es fotó szerint (lásd legutóbbi ÖH) éppen azzal a bukott Lázár János volt kancelláriaminiszterrel fog kezet, aki azt állította, hogy Nagykőrösön senkinek sem kerül egy fillérjébe sem a megelőlegezett kettőszáztizenhétezer szennyvízcsatorna létesítési díj, mert azt a magyar állam visszafizeti az önkormányzaton keresztül. Ehelyett Horváth Tibor már többször leírta azt, hogy az ellenzék fizesse vissza a fennmaradó összeget, mely állítás semmi törvényes alapot nem tételez fel, pusztán az ő szavaikkal élve, politikai károgásnak minősíthető.

Már egy hónapja írunk cikkeket a Heti Hírek újságban arról, hogy mi lett a nagymúltú Kinizsi Sportegyesülettel, és milyen úton-módon vált Roma Góllá, azaz egy kisebbségi kókai egyesületté a Kinizsi. Erről egy szó sincs a közérdekű önkormányzati lapban, de lehet, hogy mindezen történések Horváth Tibor „újságírói” figyelmét elkerülte, vagy nem kapott rá utasítást.

Feltehető tehát a címbeli kérdés, hol van ma az igazság?

ábrahám

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Árurakodásra kért két parkolónyi várakozóhelyet a húsbolt, vita kerekedett belőle

A Rákóczi út nagykörút felőli sarkán lévő húsbolt kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy az üzlet előtti parkolósávban az első...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...