fbpx
17 C
Kecskemét
2023. március 20., hétfő

FRISS HÍREK

Rossz hírt kapott a tolvajt felakasztó kiskunhalasi férfi

A fellebbezés elutasítását, és az elsőfokú ítélet helybenhagyását indítványozta a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség annak a kiskunhalasi férfinak az ügyében, aki bosszúból felakasztotta a gyerekkori barátját egy tanyán.

A férfit nyolc év börtönre ítélte márciusban a Kecskeméti Törvényszék elsőfokon, de ő és a védője is felmentésért, illetve a büntetés enyhítésért fellebbezett. A fellebbviteli főügyészség a fellebbezéseket nem ítélte alaposnak. Álláspontjuk  szerint az elsőfokú ítélet megalapozott, és a büntetés mértéke is arányos, ezért azt kérték hagyják helyben a korábbi ítéletet.

Az elkövető és az áldozata már gyermekkora óta ismerte egymást, s rendszeresen találkoztak. Az ügy sértettje rendszeresen pénzzavarban volt a drogfogyasztása miatt. Ezért különféle dolgokat lopott a barátja szüleitől, majd el is adta azokat. A lopásért elítélték, és az általa okozott kár kár nagy része is megtérült.

Hasonló cikkünk:  A kormány reagált a kiskunhalasi járványkórház ügyére

A barátja azonban ennek ellenére is meg akarta leckéztetni. Az egyik éjjel besurrant a tanyája udvarára és egy vasállványra felkötözött egy elektromos vezetéket, amit csúszóhurokkal látott el. Ezután elbújt, és megvárta amíg a férfi kijön a házból. Ekkor egy kemény tárggyal leütötte, amitől az elvesztette az eszméletét. Ezt követően a vasoszlophoz vonszolta majd felakasztotta úgy, hogy áldozatának lábai leértek a talajra. Ezzel azt a látszatot akarta kelteni, hogy a férfi öngyilkos lett.

Hasonló cikkünk:  Felvenné a túrabakancsot? Van pár ötletünk hova menjen!

Miután úgy vélte, hogy áldozata életét vesztette, elhagyta a helyszínt. A felakasztott férfi életét az mentette meg, hogy az élettársa a kutyájuk segítségével megtalálta, és azonnal értesítette a mentősöket, akik újraélesztették. A vasoszlopra akasztott férfi hangszálbénulással járó és agyi oxigénhiányos károsodást szenvedett.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...