fbpx

FRISS HÍREK

Tájház épül a Pálfájában, a romokban álló Arénával szemben

- Advertisement -

Pályázati támogatás segítségével valósulhatott meg a Pálfája területén lévő gondnoki épület tájházzá alakítása – olvasható a nagykőrösi önkormányzat honlapján.

A 4,5 millió forintos Leader pályázati támogatásból és 1 millió 850 ezer forintos önkormányzati önrészből megvalósult beruházás során homlokzati nyílászárók cseréje, belső alaprajzi rendezés, fürdőszoba kialakítás, külső és belső festés, burkolás, megsüllyedt tető felújítása, szennyvízak-na kialakítás, kerítésépítés történt meg.

A romos Aréna az új tájházzal szemben

A célunk, hogy a Pálfájában egy olyan tájház jöjjön létre, melynél az idelátogatók megtekinthetik a hagyományos tanyák baromfiudvarának jellegzetes állatait, a veteményeskertek növényeit és a mindezek gondozásához használt eszközöket. Polgármester úrnak és alpolgármester úrnak örömmel mutattam meg a beruházás előrehaladását. Időközben megtörtént a műszaki átadása a projektnek. Nagyon örülünk a megvalósult beruházásnak, bízom benne, hogy sok olyan diák fog hasznos információkat szerezni, akik lakhelyük, családi körülményük miatt nem ismerkedhettek meg a hagyományos kertkultúrával, háztáji gazdálkodással– mondta el Vozárné Ragó Ildikó, a KÖVA-KOM Zrt. vezérigazgatója.

A fenti beszámolót olvasva nem mindenki osztotta ilyen lelkesen a vezérigazgató asszony örömét. Nagyon sokan azon a véleményen vannak, hogy először a romokban álló Arénát kellene végre rendbe hozni, vagy az ugyancsak omladozásnak indult egykori Tölgyfa csárda épületével kellene valamit kezdeni és csak utána tájházra költeni a pénzt. Olvasva az elképzeléseket, arról semmiféle információt nem ad a szerző, hogy ki fogja működtetni? Hiszen – hogy csak egy példát említsünk – a megálmodott baromfiudvar jószágai napi ellátást és felügyeletet igényelnek, ami jelentős költséget jelent majd évről évre. Vagy a KÖVA-KOM Non-profit Zrt. tevékenységi köre állattartással is bővül majd?

K.Zs.B.T.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Az aláírásgyűjtés előtt pár nappal visszalépett a Fidesz-KDNP egyik kecskeméti képviselőjelöltje, Tihanics Tibor

A KecsUP úgy értesült, nem Tihanics Tibor birkózó edző, hanem Szappanos Benedek, a Bács-Kiskun Vármegyei Tudományos Ismeretterjesztő Társulat igazgató...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...