fbpx
24.2 C
Kecskemét
2021. szeptember 16., csütörtök

FRISS HÍREK

Továbbra sem ülésezik a képviselő-testület

Amennyiben az Országgyűlés elfogadja a kormány veszélyhelyzet meghosszabbításáról szóló előterjesztését, akkor szeptemberig nem ülésezik a nagykőrösi önkormányzat képviselő-testülete sem. Ez azt fogja jelenteni, hogy egy egész esztendőn keresztül, 2020 őszétől 2021 őszéig, kézi vezérléssel, Czira Szabolcs egyszemélyi döntéseivel működött a város.

Hogy mik voltak az általa meghozott határozatok, azt nem kötik a lakosság orrára, vagy legalábbis nem sietik el a nyilvánosságra hozását, mint például a munkaterv szerinti március végi meg nem tartott ülés előterjesztéseinek elfogadásáról szóló döntéseket.

A nyilvános képviselő-testületi üléseknek pont az a lényegük, hogy mindenki előtt, a pro és kontra vélemények megismerése után, az emberi és politikai felelősséget vállalva születnek a település polgárainak hétköznapjait érintő döntések. Mivel a nagykőrösi testület összetétele erősen egyoldalú (9 fideszes + 3 ellenzéki) így sosem volt kérdés egy-egy voksolás kimenetele, hiszen a fideszes képviselők erős robotikai jellemzőket mutatva ellentmondás nélkül mindent megszavaznak, amit Czira eléjük tesz. Ennek ellenére nem véletlen, hogy a világ demokratikus felén a nép által megválasztott képviselők irányítják a települést. Ahol nem ez történik, ott az egyszemélyi döntésektől megbabonázott kiskirályok veszik át az uralmat.

könyvelő

Hirdetés

Felkapottak

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...