fbpx
25 C
Kecskemét
2021. június 11., péntek
KecsUPHeti HírekVan akinek ingyenes, van akinek 3000 Ft-jába kerül a védettségi igazolvány!

FRISS HÍREK

Van akinek ingyenes, van akinek 3000 Ft-jába kerül a védettségi igazolvány!

Sajnos számtalan igazságtalanságot tapasztal az ember a Fidesz egymásnak ellentmondó intézkedései kapcsán! Ráadásul ezek az anomáliák nemcsak a vírushelyzet kezelésében jellemzik a kormányt…

De maradjunk a tárgynál, a védettségi igazolványnál. Ha valaki igazoltan átesett a Covid fertőzésen, vagy megkapta valamelyik védőoltást, akkor térítésmentesen jár neki a plasztikkártya, mely a védettségről tanúskodik.

Van azonban egy másik eset is, amikor jár a védettségi igazolvány: akkor, ha valaki részt vesz antitest vizsgálaton, ami kimutatja szervezetében az ellenanyagot. Igen ám, de ez pénzbe kerül. A magánlaborokban ennek a vizsgálatnak a díja általában 10.000 Ft körüli.

Én magam is részt vettem az egyik laborban vérvételen, mert bár nem volt PCR-tesztem, de a családban volt igazolt COVID fertőzött, és nálam is jelentkeztek a tünetek, így biztos voltam benne, hogy elkaptam a vírust. Ugyanakkor nem akartam terhelni a rendszert, hisz volt épp elég dolguk a mentősöknek, ezért nem kértem a tesztelést. Természetesen otthon maradtam karanténban, a gyógyulást követően a tünetek jelentkezésétől számított 22 nap után hagytam csak el az otthonunkat.

Később elmentem egy magánlaborba, ahol a vérvizsgálat igazolta az antitesteket. Most, az oltás beadása előtt újra – saját költségen – leteszteltettem magam, és kiderült, hogy még mindig nagyon magas az ellenanyag szint a szervezetemben, ezért teljesen fölösleges most beoltatnom magam. Így ezzel pénzt spórolok az egészségügyi rendszernek, ráadásul nem veszem el az oltóanyagot más elől, akinek fontosabb lenne, hogy megkapja – ugyanis én is azok közé az „oltásellenesek” közé tartozom, akik regisztráltak, és be is kívánják oltatni magukat, csak nem mindegy, hogy mivel.

Visszatérve az alap problémára: ilyen esetben az antitesteket kimutató laboreredmény alapján jár a védettségi igazolás, de csak 3000 Ft ellenében!!!

Nagyon szeretném megkérdezni az illetékesektől, hogy azt a felelősen gondolkodó állampolgárt, aki saját pénzén a maga és környezete egészsége érdekében rendszeresen ellenőrizteti magát, azt miért kell diszkriminálni, vagy úgy is kérdezhetném, hogy megbüntetni 3000 Ft-ra? Persze csak szeretném megkérdezni, mert ugye nem kormánypárti újságírónak nincs sok esélye kérdezni, illetve kérdésre cinizmus nélküli szakmai választ kapni… Na, ennyit az egyenlőségről!

K.Zs.B.T.

Hirdetés

Felkapottak

Fának ütközött a menekülő sofőr

Egy sofőr Kecskemét belterületén jelentősen túllépte a megengedett legnagyobb sebességet, és nem állt meg a rendőri jelzés ellenére sem....

Hirdetés

Legnépszerűbb

Fának ütközött a menekülő sofőr

Egy sofőr Kecskemét belterületén jelentősen túllépte a megengedett legnagyobb sebességet, és nem állt meg a rendőri jelzés ellenére sem....