fbpx
17.1 C
Kecskemét
2023. szeptember 23., szombat

FRISS HÍREK

Virágpiramis vagy lavóroszlop?

A KÖVA-KOM Nonprofit Zrt. tájékoztatója szerint áprilisban 9 darab „új típusú” virágtartót, valamint 3 darab „virágpiramist” helyeztek ki Nagykőrös központjában.

A lakosság véleménye megoszlik az új „látványosságról”. Sokak szerint a törekvés dicséretes, de műanyag helyett sokkal jobban illene a városképbe, ha fából készültek volna.

Suba Lajos nyugalmazott gimnáziumi igazgató is hasonló álláspontját osztotta meg a nyilvánossággal közösségi oldalán:

„Nem tudom ki, hogy van vele, de én irtózom a felesleges műanyagoktól. Számos településen szép fából készült virágtartókban díszlenek a növények. Látom én a művi angyalokat és formációkat, a világítótesteket, amikor karácsony előtt elborítják a központi tereinket. Ezek után jönnek a műanyag „alkotások” nyuszik, törpék és egyebek, amiket az útszéleken árusítanak? Új értékei lesznek ezek is a 683 éves Nagykőrösnek. A virágok szépek a térkőtenger szélén, – és ha ezt az egyhangúságot szerették volna megszüntetni a megvalósítók – „nem hármas műanyaglavórokkal”, hanem fából készült virágtartókkal is lehetett volna díszíteni. Pénz és jóakarat van, de ez sajnálatomra nem párosult egy hagyományos mezővárosi polgári ízlésvilággal. A hármas „lavóroszlop” persze jól illeszkedik a döntéshozók szépérzékébe a „homoki sellő”, a cica, a halak és a békák mellé. Nagykőrös hatalomgyakorlói ismét győztek. A város polgáraként megjegyzem, nekem nem tetszik.”

Az egymondatos KÖVA-tájékoztatóból nem derül ki, hogy kinek a fejéből pattant ki ez a dekorációs ötlet és az sem, hogy mennyibe is került ez összesen nekünk, nagykőrösi adófizetőknek. Összehasonlítási alapunk van csak.

A Polyduct Zrt. termékeit kínáló streetbutor.hu internetes oldalon ennek a virágpiramisnak az ára nettó 129.000,– forint. A lámpaoszlopokra szerelt virágtartók két, egyenként 30 literes fél darabból állnak, amelynek az ára nettó 29.600,– forint, azaz oszloponként a duplája, 59.200,– forint. Ha ezt felszorozzuk kilenccel, illetve hozzá adjuk a virágpiramisok árait, akkor az nettó 919.800,– forint. Ennek alapján mindenki eldöntheti, jó vásárt csinált-e a KÖVA ezekkel a kis híján 1 millió forintba kerülő virágtartókkal?

könyvelő

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...