fbpx
21.9 C
Kecskemét
2023. szeptember 25., hétfő

FRISS HÍREK

251 millió forint folyt be magánszemélyektől a kormánypárti Megafon Központba

Tavaly nyári indulása után 251.187.348 forint működési támogatást kapott magánszemélyektől a NER-es influenszerek kiképzésére létrehozott kormánypárti Megafon Központ – derült ki a szervezetet működtető társaság pénzügyi beszámolójának mellékletéből.

A Megafon Digitális Inkubátor Központ Nonprofit Kft. a beérkezett több mint negyedmilliárd forintból csaknem 140 millió forintot számolt el tavaly. Az elköltött pénzből 16,8 millió forint sorsát nevesítik, ennyit költöttek közösségimédia-képzésükre. Személyi jellegű kifizetésre csaknem 37 millió forintot fizettek, ami busás jövedelemre utal, ha figyelembe vesszük, hogy a beszámoló fél éves időszakot ölel fel, és a társaságnak csak két alkalmazottja van. 75 millió forintot anyagi jellegű ráfordításként könyveltek el, azt nem tudni, hogy ez pontosan mit takar.

Azt viszont tudni lehet, hogy a Megafon jelentős összegeket költ fideszes „véleményvezérek” futtatására a közösségi médiában. A szervezet április végén és májusban összesen 19,3 millió forintért hirdetett, ebből csak Rákay Philip posztjait 9,4 millió forinttal tolták meg. A támogatottak közt van még Bohár Dániel, kormánypárti Pesti TV munkatársa, Deák Dániel jobboldali elemző, Filep Dávid, „a kopasz”, aki szintén a Pesti TV-ből lehet ismerős, valamint Bayer Zsolt kormánypárti publicista, a Fidesz ötös számú párttagkönyvének tulajdonosa is.

Hasonló cikkünk:  Milyen UV-C lámpák léteznek? - Válaszok profiktól!

A Megafon Központot Kovács István vezeti, aki egyben az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója. A két szerep egyébként nem áll távol egymástól, mint az Átlátszó feltárta, az Alapjogokért Központot bőkezűen finanszírozza a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda, amely a kormányzati kommunikációért is felel, ennek megfelelően az alapjogok védelmezésénél sokkal nagyobb hangsúlyt kap működésükben, hogy a média minden platformján népszerűsítsék a kormányt és annak elképzeléseit.

Hasonló cikkünk:  Az indie zene felfedezése - Rejtett gyöngyszemek és feltörekvő művészek

Kovács István a Megafon létrehozásakor a Mandinernek azt nyilatkozta:

Az induláshoz, a weboldal fejlesztéséhez némi kezdő tőkére szükségünk volt. Ezt úgy oldottuk meg, hogy én megkerestem néhány konzervatív üzletembert, és megkértem őket arra, hogy támogassák az indulásunkat.

Később Rákay Philip elismerte, hogy többek közt az ő támogatásából is működik a szervezet, amiről ő is és Kovács is igyekezett hangsúlyozni, hogy nem közpénzből működik. Érdekes, hogy bár a Megafon megalakulása után közzétett videóban Kovács arról beszélt: a központ célja, hogy „megtalálják és felerősítsék a nemzeti hangokat a neten”, egyelőre ennek semmi eredménye nem látszik, e helyett bejáratott kormányközeli figurákat futtatnak a Facebookon.

via 24.hu

Hirdetés

Felkapottak

Kerékpárral tekert esküvőjére az ifjú pár Kecskeméten, éppen az autómentes napon

A kecskeméti Juhász Imre és Juhász Eliza mindketten imádnak bringázni, így nem is volt kérdés számukra, hogy menyasszonyi autó...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...