fbpx
24.5 C
Kecskemét
2023. szeptember 26., kedd

FRISS HÍREK

40 kibelezett kocsit tárolt az udvarában egy sükösdi férfi

A Bajai Járási Ügyészség hulladékgazdálkodás rendje megsértése miatt vádat emelt egy sükösdi férfival szemben, aki a családi házas ingatlanában 40 db, további használatra alkalmatlan járművet tárolt és bontott. A képzettség és engedély nélkül végzett tevékenysége során keletkezett hulladék – többek között veszélyes hulladék – alkalmas volt az emberi élet, testi épség és egészség veszélyeztetésére.

A bontás olyan hulladékkezelési tevékenység, amely nemcsak a jármű alkatrészekre történő szétszedését, hanem az újrahasznosításra előkészítését, valamint aprítását, darabolását, zúzását is magába foglalja. A hulladékká vált járművek bontásából származó anyagok hulladéknak, egyes elemek – így az akkumulátorok, üzemanyagok, fékfolyadék – ráadásul veszélyes hulladéknak minősülnek és alkalmasak az emberi élet, testi épség, egészség, továbbá a környezet más élő szervezeteinek veszélyeztetésére – írja közleményében a Bács-Kuskun Megyei Főügyészség.

Hasonló cikkünk:  Hetekre bezár a Kecskeméti Fürdő, a bérletesekkel komolyan megfizettetik a karbantartás árát

Az ügyészség a férfit veszélyes hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendje megsértésével vádolja, ezért vele szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozza.

Hasonló cikkünk:  Jégcsarnokot avattak Baján

Hirdetés

Felkapottak

Limuzin rozsdásodik a Lakos-tanya buszmegállónál, a buckavidék szomszédságában

Ha egyszer mesét írnak egy limuzinról, olyan befejezést kitalálni sem lehetne hozzá, mint amit az élet produkál: egy Lincoln...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...