fbpx
18 C
Kecskemét
2021. szeptember 23., csütörtök

FRISS HÍREK

40 kibelezett kocsit tárolt az udvarában egy sükösdi férfi

A Bajai Járási Ügyészség hulladékgazdálkodás rendje megsértése miatt vádat emelt egy sükösdi férfival szemben, aki a családi házas ingatlanában 40 db, további használatra alkalmatlan járművet tárolt és bontott. A képzettség és engedély nélkül végzett tevékenysége során keletkezett hulladék – többek között veszélyes hulladék – alkalmas volt az emberi élet, testi épség és egészség veszélyeztetésére.

Hasonló cikkünk:  Rágcsálók elleni küzdelem Szabadszálláson is - méreg helyett kutya és görény

A bontás olyan hulladékkezelési tevékenység, amely nemcsak a jármű alkatrészekre történő szétszedését, hanem az újrahasznosításra előkészítését, valamint aprítását, darabolását, zúzását is magába foglalja. A hulladékká vált járművek bontásából származó anyagok hulladéknak, egyes elemek – így az akkumulátorok, üzemanyagok, fékfolyadék – ráadásul veszélyes hulladéknak minősülnek és alkalmasak az emberi élet, testi épség, egészség, továbbá a környezet más élő szervezeteinek veszélyeztetésére – írja közleményében a Bács-Kuskun Megyei Főügyészség.

Hasonló cikkünk:  Bicskával, boxerrel fenyegetőzve zsarolt ki pénzt járókelőkből egy kiskunhalasi fiatal

Az ügyészség a férfit veszélyes hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendje megsértésével vádolja, ezért vele szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozza.

Hasonló cikkünk:  Mert adni jó! Egy szabadszállási adományozó jó példával jár előttünk

Hirdetés

Felkapottak

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...