fbpx
14.2 C
Kecskemét
2023. április 1., szombat

FRISS HÍREK

A Merkely Béla által javasolt ellenanyagtesztje is negatív lett a kínai vakcinával oltott orvosnak

Félezer negatív eredményt töltöttek már fel abba a Facebook-csoportba, ahol a Sinopharmmal oltottak antitestvizsgálatait gyűjtik. Képviselőiket fogadta Karácsony Gergely, és már a hatósággal is leveleznek, előrelépés még sincs ügyükben. Egy nyugdíjas orvosnak Merkely Béla azt javasolta, hogy mivel a magánlaborok tesztje nem jó, végezze el a Semmelweis Egyetem – szintén fizetős – vizsgálatát, amelyről korábban azt mondta, senkinél nem hozott negatív eredmény, ám nála az is azt mutatta ki, hogy nem szerzett védettséget az oltással.

Bodó Hajnalka is összesen három tesztet végeztetett el önköltségen, miután márciusban kapta meg háziorvosától a kínai vakcinát.

A férjemet is rábeszéltem, de már bánom

mondta a 24.hu-nak a ma már nem praktizáló, nyugdíjas reumatológus, aki azért fogadta el a Sinopharmot, mert akkor az a hír járta, hogy ha visszautasítják, a sor végére kerülnek, és csak hónapok múlva juthatnak hozzá mRNS-vakcinához. Akkor még az elölt víruson alapuló technológiában is bízott, ám az oltás utáni első negatív antitestvizsgálat eredménye megtörte benne a kínai vakcina iránti bizalmát.

Hajnalka május 6-án levelet írt Merkely Bélának, arról érdeklődve, hogy a májusban elvégzett negatív eredményű vizsgálatot követően mi a teendőjük, védettek-e, illetve kaphatnak-e Pfizer vakcinát a védettség kialakítása érdekében. A levelében idézte a Semmelweis Egyetem rektorának kijelentését, miszerint az egyetemen még nem találtak olyan, kínai vakcinával beoltott embert, akinek ne lett volna antitestje két dózis beadását követően.

Merkely válaszul azt írta: az oltás utáni ellenanyagválasz mérésére nem minden teszt alkalmas, például az sem, amit Hajnalka és férje csináltatott.

A Semmelweis Egyetemen a leginkább ajánlott tesztet használjuk, és méréseink megfelelő hatékonyságot mutatnak azok között, akik Sinopharm vakcinával voltak kétszer oltva, életkortól függetlenül – felelte a rektor.

Hasonló cikkünk:  6000 milliárd forintos energiatervvel állt elő a kormány

Időközben Hajnalka és férje egy másik laborban is elvégeztette az antitestvizsgálatot, aminek szintén negatív lett az eredménye. Rákérdezett Merkelynél, hogy hol lehet megcsináltatni az általa ajánlott tesztet. A rektor azt írta, hogy 8500 forintért a Semmelweis Egyetemen, mire Hajnalka és férje időpontot kért. Az eredmény felemás: Hajnalkának a Merkely által legalkalmasabbnak minősített teszt sem mutatott ki a védettséghez elegendő antitestet, és bár a férje vizsgálata pozitív lett, az ő ellenanyagszintje is az alsó határhoz közeli.

Több mint egy év bezárva élünk, nem járunk sehova, mindent online intézünk, a családtagjainkkal korlátozottan találkoztunk. Abban kérjük segítségét, hogy saját felelősségre kaphatnánk-e Pfizer vakcinát, mert ezek után már csak ebben bízunk

– írta Hajnalka Merkely professzornak.

Hasonló cikkünk:  A Karc FM-ből Hír FM lehet

A rektor még erre a levélre is válaszolt: azt írta, önmagában az antitestteszt eredményeit a SARS-CoV-2 fertőzés elleni immunitás vagy védelem meghatározott szintjének jeleként értelmezni nem lehet, és idézte az amerikai gyógyszer-engedélyeztetési hivatal május 19-i állásfoglalását, amely többek között kitér arra is, hogy a Covid-19 oltás nem minden antitestteszt esetében okoz pozitív eredményt.

Akkor milyen tesztet kell elvégezni, amely kimutatja, hogy védett vagyok? – tette fel erre a költőinek bizonyuló kérdést Hajnalka az újabb, május 27-én a rektornak írt levelében, amire már nem reagált a korábban a SOTE tesztjét ajánló Merkely Béla. Pedig azt is megkérdezte tőle:

a hiten kívül mivel igazolható, hogy védett vagyok?

A nyugdíjas orvos a 24.hu-nak azt mondta: ha mégis születik arról döntés, hogy kaphatnak harmadik oltást, a kínait biztosan nem fogadja el, csak a Pfizert vagy a Modernát.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...