fbpx
8 C
Kecskemét
2024. április 19., péntek

FRISS HÍREK

A NER-sajtó máris összehozta az elfogott férfit Karácsony Gergellyel

- Advertisement -

Éppen jókor jött. Több ilyen komment is olvasható a Facebookon az elfogott kecskeméti fiatal kapcsán, akivel szemben az a gyanú, hogy terrorcselekményeket akart véghezvinni. Már jó ideje nem fő napirendi pont a migránsozás a kormányoldalon, ugyanakkor ha ránézünk a NER-sajtóra, akkor azért csepegtetve jönnek az ilyen hírek. Persze nem olyan üzemi hőfokon, mint néhány éve, vagy mint mostanában a koronavírusos hírek. A Covid-19 elnyomta a migránsos témákat, de miután javul a helyzet, kevesebb a téma, csökken a hírérték (kívánt rész aláhúzandó), talán felerősödnek a migránsokról szóló hírek újra.

Tévedés ne essék: nem a KecsUP hozza össze a kecskeméti fiatal esetét az illegális migrációval. Tette ezt a TEK vezetője, aki az állami televízióban egy alákérdezésre úgy felelt (8:38-tól), hogy

„Amikor egy ilyen témáról beszélünk, nem tudunk nem beszélni az illegális migrációról.”

Majd itt kifejtette Hajdu János, hogy a mai napig tömegek helyeznek nyomást a magyar határokra, a magyar rendőrök és katonák védik a határokat és a kerítés ebben segíti őket. Tehát egy 10 perces beszélgetésben, amelyben egy magyar állampolgárságú fiatalról beszélnek a stúdióban, a végére eljutunk az illegális migrációig.

Éppen jókor jött?

Éppen akkor történik mindez, amikor már néhány napja kormányzati szinten újra megpendítették a migrációt. Ilyen címeket láttunk különböző sajtótermékekben az elmúlt napokban.

  • Szijjártó Péter: Reális a veszélye újabb migrációs hullámoknak (Origo)
  • Novák Katalin szerint a magas magyarországi átoltottság vonzani fogja a migránsokat (Index)
  • Bakondi: Brüsszel újra migránsokat akar betelepíteni Magyarországra (Hírklikk)
  • Varga Judit: „Akárhogy is próbálkozik Brüsszel, a kormány mindig ki fog állni a magyar emberek védelme mellett” (Propeller)

Hasonló cikkünk:  11. alkalommal kerül megrendezésre a kecskeméti Magvas Nap

És ekkor elfognak egy kecskeméti férfit, akiről kiderül, hogy iszlamista, terrorgyanús cselekedeteket tervezett, egyes sajtótermékek máris terroristának nevezik még az ítélethirdetés előtt, majd kikötünk az illegális migrációnál.

A megyei lapban Karácsonyt is megemlítik egy cikkben

De ez még mind semmi. A NER-sajtó azonnal összehozta Karácsony Gergellyel is az elfogott fiatalt. A Baon arról ír, hogy az általa kedvelt és/vagy követett oldalak között van a főpolgármester Facebook oldala is. Még ha azt is jelenti a követés, hogy esetleg rajong a főpolgármesterért, akkor is mit bizonyít ez az összefüggés? Miután egy nap alatt összehozta egy cikkben a propagandasajtó az ellenzék egyik -mostanában sokat támadott- előválasztási miniszterelnök-jelöltjét egy iszlamista, feltételezett terroristával, esetleg igazuk lehet azoknak, akik szerint egy propagandaműsor nézői vagyunk.

Természetesen nem mentegetjük a bűnözőket. Mert ha bebizonyosodik, hogy ez a fiatal veszélyes lehetett embertársaira, akkor jobb, ha nincs közöttünk. De egyelőre nincs csőbomba, és még a pere sem kezdődött el. Nem nevezhetjük bűnözőnek és terroristának. Van viszont Karácsony Gergely, illegális migránsok és brüsszelezés.

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Árurakodásra kért két parkolónyi várakozóhelyet a húsbolt, vita kerekedett belőle

A Rákóczi út nagykörút felőli sarkán lévő húsbolt kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy az üzlet előtti parkolósávban az első...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...