fbpx
14 C
Kecskemét
2022. május 16., hétfő

FRISS HÍREK

A NER-sajtó máris összehozta az elfogott férfit Karácsony Gergellyel

Éppen jókor jött. Több ilyen komment is olvasható a Facebookon az elfogott kecskeméti fiatal kapcsán, akivel szemben az a gyanú, hogy terrorcselekményeket akart véghezvinni. Már jó ideje nem fő napirendi pont a migránsozás a kormányoldalon, ugyanakkor ha ránézünk a NER-sajtóra, akkor azért csepegtetve jönnek az ilyen hírek. Persze nem olyan üzemi hőfokon, mint néhány éve, vagy mint mostanában a koronavírusos hírek. A Covid-19 elnyomta a migránsos témákat, de miután javul a helyzet, kevesebb a téma, csökken a hírérték (kívánt rész aláhúzandó), talán felerősödnek a migránsokról szóló hírek újra.

Tévedés ne essék: nem a KecsUP hozza össze a kecskeméti fiatal esetét az illegális migrációval. Tette ezt a TEK vezetője, aki az állami televízióban egy alákérdezésre úgy felelt (8:38-tól), hogy

“Amikor egy ilyen témáról beszélünk, nem tudunk nem beszélni az illegális migrációról.”

Majd itt kifejtette Hajdu János, hogy a mai napig tömegek helyeznek nyomást a magyar határokra, a magyar rendőrök és katonák védik a határokat és a kerítés ebben segíti őket. Tehát egy 10 perces beszélgetésben, amelyben egy magyar állampolgárságú fiatalról beszélnek a stúdióban, a végére eljutunk az illegális migrációig.

Éppen jókor jött?

Éppen akkor történik mindez, amikor már néhány napja kormányzati szinten újra megpendítették a migrációt. Ilyen címeket láttunk különböző sajtótermékekben az elmúlt napokban.

  • Szijjártó Péter: Reális a veszélye újabb migrációs hullámoknak (Origo)
  • Novák Katalin szerint a magas magyarországi átoltottság vonzani fogja a migránsokat (Index)
  • Bakondi: Brüsszel újra migránsokat akar betelepíteni Magyarországra (Hírklikk)
  • Varga Judit: “Akárhogy is próbálkozik Brüsszel, a kormány mindig ki fog állni a magyar emberek védelme mellett” (Propeller)

Hasonló cikkünk:  A kecskeméti zsidók lakásait elvették, majd a halálba küldték őket – április 16 a holokauszt áldozatainak emléknapja

És ekkor elfognak egy kecskeméti férfit, akiről kiderül, hogy iszlamista, terrorgyanús cselekedeteket tervezett, egyes sajtótermékek máris terroristának nevezik még az ítélethirdetés előtt, majd kikötünk az illegális migrációnál.

Hasonló cikkünk:  Bács-Kiskun Fidesz fellegvár maradt

A megyei lapban Karácsonyt is megemlítik egy cikkben

De ez még mind semmi. A NER-sajtó azonnal összehozta Karácsony Gergellyel is az elfogott fiatalt. A Baon arról ír, hogy az általa kedvelt és/vagy követett oldalak között van a főpolgármester Facebook oldala is. Még ha azt is jelenti a követés, hogy esetleg rajong a főpolgármesterért, akkor is mit bizonyít ez az összefüggés? Miután egy nap alatt összehozta egy cikkben a propagandasajtó az ellenzék egyik -mostanában sokat támadott- előválasztási miniszterelnök-jelöltjét egy iszlamista, feltételezett terroristával, esetleg igazuk lehet azoknak, akik szerint egy propagandaműsor nézői vagyunk.

Természetesen nem mentegetjük a bűnözőket. Mert ha bebizonyosodik, hogy ez a fiatal veszélyes lehetett embertársaira, akkor jobb, ha nincs közöttünk. De egyelőre nincs csőbomba, és még a pere sem kezdődött el. Nem nevezhetjük bűnözőnek és terroristának. Van viszont Karácsony Gergely, illegális migránsok és brüsszelezés.

 

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...