fbpx
5.7 C
Kecskemét
2024. április 25., csütörtök

FRISS HÍREK

A propaganda fontosabb a valós tartalomnál

- Advertisement -

Együtt újra sikerülni fog – hirdeti a nagykőrösi önkormányzat honlapja a Nagykőrös–Cegléd közötti kerékpárút építéséről szóló beszámolója címében.

A már megszokott, bicskanyitogatóan magyartalanul megfogalmazott írás szerint „a héten is nagy erőkkel haladt előre a kerékpárút építésének kivitelezése”. (Egyébként helyesen nem „kerékpárút építésének kivitelezése”, hanem csak egyszerűen a „kerékpárút építése”) Hogy mit nevezünk, illetve mihez képest nevezünk bármit is „nagy erőnek”, erre nem tér ki a szerző, de ahogy a kínmagyar fogalmazás, úgy a fellengzős jelzőkkel való dobálózás sem kelt már különösebb feltűnést annak, akinek az ízlésébe belefér az ilyen írások olvasgatása.

De térjünk vissza az első mondatunkra, áldozzunk egy kis időt arra, hogy elmerengjünk, vajon mit jelent az, hogy „együtt újra sikerülni fog”? Kivel?

Mert a tudósítást olvasva, illetve a korábbi beszámolókat tekintve – és ez igaz bármely beruházásra, ami a városban történik és az önkormányzatnak köze van hozzá – az „együtt” az gyakorlatilag kimerül Czira Szabolcsban és adott esetben valamelyik alpolgármesterében vagy egy-egy fideszes képviselőben. Ha innen nézzük, akkor ez az „együtthöz” nagyon kevés. Márpedig most is csak Czira Szabolcs nyilatkozik, fontoskodik és mutogat a munkaterületen, mást nem látni. Talán a nagykőrösi emberekkel „együtt”? Ha így gondolják, akkor viszont miért csak a fideszes önkormányzati képviselők parádéznak folyamatosan a városi harsonában, hiszen az „együttbe” beletartozik az a 2673 nagykőrösi is, akik 2019-ben nem a Fideszre szavazva juttatták be a képviselő-testületbe a Jobb Nagykőrösért három jelöltjét. Tehát, ha sem a Jobb Nagykőrösért képviselői, sem a rájuk szavazó 2673 nagykőrösi nem tartozik bele a Czira-féle „együttbe”, akkor ki?

Persze könnyen rájöhetünk, hogy nem érdemes ezen sokat gondolkodni, hiszen a nem fideszeseket kirekesztő „együtt” éppen olyan üres szólam, mint a kivágott fákkal hirdetett „zöld város”, vagy a megszüntetett városi levéltár helyére írt „az érték értéket vonz” valótlan szlogenje. Ezek a folyamatosan hirdetett jelmondatok, a valós tartalom híján pont annyit érnek, mint az előző rendszer jelszavai, amelyek csak addig voltak igazából fontosak, amíg május elsején kirakták őket. Most sincs másképp, a propaganda ugyanúgy sokkal fontosabb a valós tartalomnál, gátlástalanul hazudva bele a választópolgárok szemébe.

könyvelő

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kecskeméti civilek gondolnák újra a város közösségi közlekedését

A közösségi együttgondolkodásra épülő kezdeményezés egyik aktivistája először április elején posztolt az egyik legnagyobb kecskeméti Facebook-csoportba, most pedig lapunkat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...