fbpx
12.8 C
Kecskemét
2021. szeptember 23., csütörtök

FRISS HÍREK

A tiltakozás ellenére újabb KÖVA-lakásoktól szabadult meg az önkormányzat

Vozárné Ragó Ildikó vezérigazgató újabb önkormányzati tulajdonú, KÖVA-KOM Nonprofit Zrt. kezelésében lévő lakások értékesítésére tett javaslatot.

Az előterjesztés emlékeztet rá, hogy a korábbi sikertelen felhívás után az önkormányzat új pályázat közzétételére utasította a KÖVA-t, azzal, hogy a minimálisan megajánlható árat is meghatározták. A pályázat kiírása március 22-én megtörtént. Az április 30-i határidőig a Bajcsy-Zsilinszky Endre és Petőfi utca sarkán álló tizenkét lakásos épületre nem érkezett ajánlat, az Arany János utca 33. szám alatti 6. és 8. lakásokra viszont igen.

Vozárné Ragó Ildikó

A 6-osért egy nagykőrösi magánszemély, N. Dániel bruttó 3 millió forintot ajánlott, míg a 8-asért két ajánlat érkezett, A. Tamás Kecskemétről és az előző ajánlatot is tevő N. Dániel. Mind a ketten 2,9 millió forintot kínáltak a lakásért. Az előterjesztő szerint azonos vételár ajánlat esetén előnyt jelent az együttes vásárlás. És mivel N. Dániel esetében ez állt fenn, így őt javasolta a pályázat győztesének. Megjegyezte, mindkét ingatlan régóta üresen áll, így azonnal birtokba adható.

Hasonló cikkünk:  Czira Szabolcs az MSZMP-tagságáról: „K*rva nagy haszonnal szálltam ki”
Hasonló cikkünk:  Megmérgezték a nagykőrösi Csónakázó tó kacsáit?

Tekintettel arra, hogy a veszélyhelyzet miatt nem ülésezhetett a képviselő-testület, így az eladásról egyszemélyben Czira Szabolcs polgármester volt jogosult dönteni.

Lapunk korábban több alkalommal is foglalkozott az önkormányzat dömpingszerű ingatértékesítéseivel. Az utóbbi időszakban – a teljesség igénye nélkül – a következő épületektől szabadult meg a város: Kossuth Lajos utcai volt pártház, a volt szakmunkásképző Téglagyári úti tanműhelyei, Dalmady Győző utcai volt okmányiroda épülete, Szolnoki úti Kopa iskola, Batthyány utcai volt iskola, Kossuth Lajos utcai volt Cs. Kiss iskola, Biczó patika, Kossuth Lajos utcai öt lakásos „Szellő-ház”, Határ utca 6., 8., 10., 12., Zöldfa utca 17., Eötvös Károly utca 2. (6 lakás), Eötvös Károly utca 3. (8 lakás), Petőfi utca 22. (6 lakás), Tompa Mihály utca 12. (8 lakás), Arany János utca 33/5., Farkas utca 10.

Hasonló cikkünk:  Megmérgezték a nagykőrösi Csónakázó tó kacsáit?

A bérlakásállomány értékesítése miatt tiltakozott a nagykőrösi roma önkormányzat. Kövesdi János elnök áprilisban lapunknak a következőket nyilatkozta: „Nem helyes, hogy olyan roma és magyar családok szociális bérlakását szüntetik meg, akik arra rászorulnak! Tárgyaltam is erről telefonon dr. Czira Szabolccsal, és emlékeztettem arra, hogy annakidején azért közművesítettük a Téglagyári utat, hogy ott majd bérlakások épülnek fiataloknak, pályakezdőknek, és nem elég, hogy azok nem épültek meg, még a meglévő ingatlanokat is eladják! A polgármester minderre azt mondta, hogy tárgyalt Ragó Ildikóval, a KÖVA Zrt. elnökével, aki azt mondta, hogy ezekre a lakásokra nincs szükség.”

Kövesdi János szerint felelősségteljesen az önkormányzatnak, a polgármesternek úgy kellett volna eljárni, hogy addig megtartja a most eladott lakásokat, amíg megépülnek a tervezett bérlakások, majd miután azokba átköltözteti a szociálisan rászorulókat, értékesíti az üresen maradt ingatlanokat.

Hasonló cikkünk:  Czira Szabolcs az MSZMP-tagságáról: „K*rva nagy haszonnal szálltam ki”

könyvelő

Hirdetés

Felkapottak

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...