fbpx
18 C
Kecskemét
2023. szeptember 26., kedd

FRISS HÍREK

Csatornamatek – Nem stimmelnek a számok!

Mint ismeretes, a nagykőrösi csatornaberuházást levezénylő viziközmű társulat megszűnésekor a város számlájára került pénzösszeget egy 2019. augusztus 29-én hozott határozat szerint 29 ezer forintjával fizeti ki az érintetteknek – támogatás címen – az önkormányzat.

A Czira Szabolcs által benyújtott zárszámadási rendelet szerint 2020-ban 4144 érdekelt részére fizették ki a 29 ezer forintot, összesen 120 millió 176 ezer forint összegben.

Ez év január 18-án dr. Nagy Lajos jegyző arról tájékoztatta a nyilvánosságot, hogy a kérelmezők több mint 90 százaléka részére a kiutalás megtörtént. A fennmaradó esetekben az egyeztető lapon feltüntetett adatok vonatkozásában valamilyen hiányosság vagy hiba tapasztalható, ami akadályozza a kifizetést.

Aki figyelmesen nézi a számokat, az bizonyára rögtön észre vette, hogy itt valami nem stimmel. Ugyanis nem kell ahhoz komolyabb matematikai tudás, hogy egyből, már ránézésre feltűnjön, miszerint az 5893 érdekeltségi egységnek a 4144 nem a 90 százaléka!

Miből fakadhat az eltérés? Vagy a zárszámadási rendelet számai pontatlanok vagy a jegyző volt nagyvonalú a százalékokkal. Mindenesetre január óta a kifizetésekről semmiféle információt nem adott az önkormányzat.

könyvelő

Hirdetés

Felkapottak

Limuzin rozsdásodik a Lakos-tanya buszmegállónál, a buckavidék szomszédságában

Ha egyszer mesét írnak egy limuzinról, olyan befejezést kitalálni sem lehetne hozzá, mint amit az élet produkál: egy Lincoln...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...