fbpx

FRISS HÍREK

Csatornamatek – Nem stimmelnek a számok!

- Advertisement -

Mint ismeretes, a nagykőrösi csatornaberuházást levezénylő viziközmű társulat megszűnésekor a város számlájára került pénzösszeget egy 2019. augusztus 29-én hozott határozat szerint 29 ezer forintjával fizeti ki az érintetteknek – támogatás címen – az önkormányzat.

A Czira Szabolcs által benyújtott zárszámadási rendelet szerint 2020-ban 4144 érdekelt részére fizették ki a 29 ezer forintot, összesen 120 millió 176 ezer forint összegben.

Ez év január 18-án dr. Nagy Lajos jegyző arról tájékoztatta a nyilvánosságot, hogy a kérelmezők több mint 90 százaléka részére a kiutalás megtörtént. A fennmaradó esetekben az egyeztető lapon feltüntetett adatok vonatkozásában valamilyen hiányosság vagy hiba tapasztalható, ami akadályozza a kifizetést.

Aki figyelmesen nézi a számokat, az bizonyára rögtön észre vette, hogy itt valami nem stimmel. Ugyanis nem kell ahhoz komolyabb matematikai tudás, hogy egyből, már ránézésre feltűnjön, miszerint az 5893 érdekeltségi egységnek a 4144 nem a 90 százaléka!

Miből fakadhat az eltérés? Vagy a zárszámadási rendelet számai pontatlanok vagy a jegyző volt nagyvonalú a százalékokkal. Mindenesetre január óta a kifizetésekről semmiféle információt nem adott az önkormányzat.

könyvelő

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...