fbpx
22.1 C
Kecskemét
2021. augusztus 3., kedd
KecsUPKiemelt HírElmarad idén a Tőserdő Szépe Fesztivál - Itt az indokok

FRISS HÍREK

Elmarad idén a Tőserdő Szépe Fesztivál – Itt az indokok

Május 24-én a szervezők azt posztolták, hogy megtartják július közepén a 25. Tőserdő Szépe Fesztivált. Még egy plakátot is készítettek “Jó hírünk van” és “Jön!” feliratokkal. Egy másik posztban a főszervező azt is megüzente, hogy a programok nagy része már készen áll.

Június 8-án Lakitelek önkormányzata a Facebookon tudatta, hogy a járványhelyzet egyre biztosabban megengedi a fesztivált, és már az éve eleje óta folyik az egyeztetés a fesztivált szervező alapítvánnyal, amelynek a szerződéstervezetet is elküldték.

Két nappal később, tehát június 10-én a szervezők azt közölték, válaszul az önkormányzat szerződéstervezetére, hogy

sajnálják, de nem lesz mégsem idén Tőserdő Szépe fesztivál.

De mi történt?

A szervezők közleményéből úgy tűnik, hogy a lakiteleki önkormányzattal folytatott egyeztetések, esetleg az ezeket követő szerződéstervezet nem volt minden tekintetben megnyugtató abban az értelemben, hogy a fesztivált meg lehessen tartani úgy, ahogy a szervezők elképzelték. A szervezők közleményből idézünk:

  • Idén az idő szűkössége (pedig részünkről január 25-én kész volt a megállapodás a hagyományoknak megfelelően, melyet szóban elfogadott és február 06-án támogatásáról biztosított a polgármester úr), a járvány helyzet a jelenlegi piackutatás alapján és talán a legfontosabb, az önkormányzat által nemrégiben a korábbiakhoz képest módosított feltételekkel, melyek több százezer forintos költséget jelentenének az alapítványnak, nem szeretnénk eladósítani a Tőserdőért Alapítványt egy rossz döntéssel.
  • A június 02-i egyeztetésen ott volt nálam a bélyegző, mert szerettünk volna szerződni. Azonban az egyik képviselő ígérete ellenére, a súlyos kiadásokat jelentő rossz feltételek mégis belekerültek a szerződésbe, melyeket egyedül nem mertem elvállalni és kértem a kuratórium és a szervező csapatunk tagjait ők is adjanak tanácsot.
  • A jelenlegi helyzetben, támogatók és valós segítség nélkül ezt nem vállaljuk fel.
  • Reméljük akkor már (jövőre-a szerk.) az áramvételezést is lehetővé teszi az önkormányzat, úgy mint az elmúlt 24 évben.
  • A jelenleg felkínált 3x50AH az új faházaknak talán elég lenne, de nem egy fesztiválnak. Aggregátorról olyan helyen megy egy rendezvény ahol abszolút nincs más installáció, lehetőség.

Ezek mellett még leírták, hogy jövőre biztosan sikerül, de ahhoz sokkal jobb körülmények szükségesek. Leszögezték, hogy a 25. alkalom tiszteletére magas színvonalú fesztivált akartak, de a jelen helyzetben és körülmények között ezt nem tudták vállalni.

“Rettentően sajnáljuk és bízunk a sikeres folytatásban!” – zárták a közleményt a szervezők.

FRISSÍTÉS 23:02-kor

A lakiteleki önkormányzat a következő poszttal reagált a szervezők közleményére:

“Tisztelt Lakosság!
Mély megdöbbennéssel értesültünk a ma este folyamán arról, hogy a Tőserdő Alapítvány úgy határozott, hogy idén nem kerül megrendezésre a XXV. Tőserdő Szépe Fesztivál.
Mi is a nagyközönséggel egy időben, e-mailben értesültünk a döntésről. A közösen megalkotott szerződéstervezettel kapcsolatban kerestük a szervezőket és egy hete várjuk a válaszukat, javaslatukat, azonban úgy látjuk, erre már nem kerülhet sor.
Szomorúan vesszük tudomásul az Alapítvány döntését és bízunk benne, hogy jövőre sikerül közös megegyezésre jutnunk és sikerül megrendezni a jubileumi XXV. Tőserdő Szépe Fesztivált, ami mindannyiunk szívügye.”

Hirdetés

Felkapottak

Az Aldi és a Penny nyomába eredt a Lidl Kecskeméten

A multi a Szilvási és Társai Kft.-vel olvad össze, hozzá kerül a Szil-Coop Áruház üzemeltetési joga. Ezzel már két kecskeméti egysége...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Az Aldi és a Penny nyomába eredt a Lidl Kecskeméten

A multi a Szilvási és Társai Kft.-vel olvad össze, hozzá kerül a Szil-Coop Áruház üzemeltetési joga. Ezzel már két kecskeméti egysége...