fbpx
12.8 C
Kecskemét
2021. szeptember 23., csütörtök

FRISS HÍREK

“Én értem a fiatalok problémáját, de ennek nem a közúton van a helye…”

-olvasónk írása-

Mikor a sebesség útinform oldalra csatlakoztam, akkor költöztünk ki külterületre. Az ötös utat én napi szinten használom, hiszen gyermekeim széchenyivárosi intézményekbe járnak. A legkisebb gyermekem még baba volt, egy három ajtós kis öreg autóval közlekedtem, mikor egy szüleimet meglátogató nap végén belefutottam a verseny közepébe. A gyerekek aludtak, mind megijedtek, mert az egyik tuningolt autó nagy hanggal elsuhant mellettünk, a másik kissé leszorított.

Én miután megvolt a pillanatnyi sokk, láttam, hogy az oldalon közbeszéd volt az eset. Becsatlakoztam a beszélgetésbe kulturáltan, erre privát üzeneteket kaptam a versenyzők közül, és volt, aki azzal fenyegetett, hogy rám állítja a rendőrséget, volt aki halálos fenyegetést tett. Jeleztem az adminnak, persze ő is a versenyzők tagja volt ekkor (hogy most az e, nem tudom), mindenesetre én oldottam meg a problémát, személyes tiltásokkal.

Azóta igyekszem a szüleimtől “időben” hazaérni, még a versenyek előtt.
Én értem a fiatalok problémáját, de ennek nem a közúton van a helye. A hétvégi balesettel kapcsolatos összes poszt eltűnt, hiszen az emberek zöme elítéli ezt a fajta hobbit. A rendőri jelenlét nem tesz semmit, mert fülest kapnak, mikor vannak kint.

Hasonló cikkünk:  A Roma Holokausztra emlékeznek Kecskeméten
Hasonló cikkünk:  A sajtó hamarabb hozta a Hírös7 programját, mint a hivatalos oldal

Kamerák, pénzbírság se akadályozza meg őket, csak jót nevetnek rajta. Úgy gondolom, a jogosítvány ideiglenes bevonása se riasztaná el őket, hiszen számtalan esetben lehet olvasni, hogy jogosítvány nélkül ittasan okozott balesetet itt és itt… Egy hely kellene nekik, amit mondjuk ők tartanának rendben, ahol úgy törik össze magukat, ahogy szeretnék. Csak sajnos, az az érzésem, sokan közülük továbbra is az országutat választanák, hiszen ez izgalmasabb, egy lassabb autó mellett elhúzni. Sokszor az az érzésem, azt hiszik videojátékot játszanak és a Game Over nem jelent semmit.

Itt van ez a baleset is, a legfrissebb. Egy apuka, akinek családja volt, de még ez se vette el a kedvét. A mai fiatalok nem tudják mi a felelősség, mit kockáztatnak… Mindennap elmegyek a mécsesek mellett és felteszem magamban a kérdést: Megérte? Mikor hagyjátok abba?

Hasonló cikkünk:  Király József önkormányzati képviselő fogadóórát tart augusztus 5-én

Az is mindig felmerül, menjünk tanyára, ha zavar. Jelentem ott vagyok, de itt is vannak ész nélküli közlekedők, akiket se kutyák, se a vadak nem riasztanak el a sebesség szenvedélyétől.

Részemről autóelkobzás egy hónapra, jogsi elkobzás fél évre lenne a tanító célzatú büntetés. Kettő után már ne is kapja vissza a jogosítványt, csak ha önköltségi áron újra elvégzi a KRESZ-t, leteszi a vizsgákat.

Hasonló cikkünk:  Gyermekjogi alapítvány: Politikus ne fotózkodjon gyerekekkel

Amíg a rendőrök és a városvezetés nem dolgozik össze, és titkosított razziás hétvégéket nem csinálnak, továbbra se fog változni semmi.

Mivel nagyon durván megfenyegettek, kinyomozták milyen autóval járok, vannak kapcsolataik a rendőrségen….nem paráztam, de nagyon óvatos voltam. Bár, ha nyilvános helyre kommentelek, igyekszem úgy fogalmazni, hogy ne nagyon sértsek meg senkit, illetve vállalom az írásom, de most inkább maradnék névtelenségbe burkolózva. Köszönöm.

Hirdetés

Felkapottak

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...