fbpx
14.6 C
Kecskemét
2024. április 25., csütörtök

FRISS HÍREK

Idén is az angoltábor a legnépszerűbb tábor tematika

- Advertisement -

Küszöbön a szünidő kezdete, megindultak a tömeges jelentkezések a nyári bentlakásos és napközis táborokba. A gyerektáborok szervezői felkészülten várják a szórakozásra és kalandra éhes táborozókat. A hosszú bezártság után még azok a gyerekek is bevállalnak legalább egy bejárós tábort, akik egyébként nem szívesen szakadnak el a szüleiktől.

Sok tábor csak limitált mennyiségben tud helyeket meghirdetni, többek között a szálláshely befogadóképessége miatt. A kecskeméti PEOPLE TEAM táborokban szerencsére nem ez a helyzet. Az egyetem kampuszán turnusonként több száz gyermeket tudnak fogadni. Szándékosan nem töltik fel száz százalékban a helyeket. A táboroztatók harmincéves tapasztalata azt mutatja, hogy sok gyerek a turnus közben is dönthet úgy, hogy marad még egy hetet. A szülőknek is könnyebbség ez, hisz várólisták böngészése helyett akár a turnus indulásának napján is regisztrálhatják a táborozót.

Az angol nyelv a sláger

A több évtizedes trend idén sem változott. A legtöbben az angol nyelvet választják. A PEOPLE TEAM angolkurzusát nem magyar tanárok vezetik. Mint tavaly, a vírushelyzetre való tekintettel 2021-ben is olyan külföldiek tanítanak a PT-ben, akik – bár lehet, hogy csak néhány hónapja, ám – Magyarországon élnek, de nem tudnak magyarul. A táborozók szintfelmérésen vesznek részt, amely után tudásuk és életkoruk alapján 5-10 fős csoportokba osztják őket. Ha valaki teljesen kezdő, az sem jelent problémát. Naponta 210 percben folyik a tanítás. A középpontban a kommunikáció áll. Nyelvi játékok, projektalapú akciók, rejtvények és aktív feladatok segítségével bővül a gyerekek szókincse és beszédkészsége. A tábor végén diploma tanúsítja az elvégzett munkát.

Hasonló cikkünk:  Iránytű Intézet: a Tisza Párt bár egyre erősebb, de messze van még a Fidesztől

Kaland és szórakozás

Akkor igazán jó egy tábor, ha a kikapcsolódás legalább olyan hangsúlyos, mint a tanulás. A munka helyét délután és este fesztiválhangulat veszi át. Strandolás, kézműves-foglalkozások, koncertek, versenyek és vetélkedők, a nagyobbaknak pedig még éjszakai workshopok is szerepelnek a programban. A PEOPLE TEAM-táborok azért is rendkívül népszerűek, mert a résztvevők nem csak a választott témájukat próbálhatják ki. A szabadidős programok során az angolosok is belekóstolhatnak a csillagászatba vagy akár a programozásba vagy a robotépítésbe is.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...