fbpx
18.3 C
Kecskemét
2023. szeptember 22., péntek

FRISS HÍREK

Kecskeméten is berregtethetné a Fidelitas a fűkaszákat

Budapesten méhlegelőnek kinyilvánított területet kaszáltak le a Fidesz ottani ifjoncai, mondván, hogy ez gaz, és csupán kamu szöveg a méhlegelő. Budapest baloldali városvezetése alkalmatlan arra is, hogy a közterületeket rendben tartsa – posztolták ki Facebook oldalukon. Egyben be is mutatták, hogy szerintük milyen egy méhlegelő.

Facebook/Fidelitas

Csakhogy a méhlegelő „mozgalom” nem valami balodali ármány. A fideszes Pokorni Zoltán vezette hegyvidéki önkormányzatnak évek óta vannak méhlegelői (talán itt voltak először, de mindenképpen az elsők között), és a hegyvidekiujsag.hu oldalán talált fotó alapján, ezek sem feltétlenül olyanok, mint amilyen a Fidelitas fényképén látható virágos rét.

hegyvidekiujsag.hu

Annyira nem baloldali kamu szövegről van szó, hogy a szintén fideszes székesfehérvári polgármester nem olyan régen így nyilatkozott a városában lévő méhlegelőkről a 24.hu szerint.

Környezetvédelmi szempontból kritikus kérdés a méhek és általában a növények beporzását végző rovarok ökológiai szerepe, és a számukra szükséges területek épsége. A városi életnek azonban velejárója, hogy a közvetlen környezetünket igyekszünk rendszerezni, de ezt a két szempontot össze kell egyeztetni. A Városgondnokság tehát az általa folyamatosan gondozott 3,8 millió négyzetméternyi zöldterület pár százalékát kijelölte úgynevezett “méhlegelő” területnek, melyet igyekszünk érintetlenül megőrizni, fenntartani a beporzást végző rovarok számára. Vigyázzunk mindannyian a környezetünkre!

Lenne dolga Kecskeméten is a Fidelitasnak

De ha a Fidelitas mindenképpen úgy gondolja, hogy egy-egy ilyen terület a baloldali alkalmatlanság szimbóluma, akkor vajon mit gondolnak a kecskeméti gazos területekről?

Hasonló cikkünk:  Érték és Minőség Nagydíjat kapott a kormánymédia több résztvevője

Ezek a fotók a rendőrség környékén készültek, találomra, éppen ott voltunk amikor a témát kitaláltuk, és éppen volt gazos terület.

Közben Bodrozsán Alexandra, ellenzéki önkormányzati képviselő, a Momentum előválasztási jelöltje nyílt levelet írt a kecskeméti Fidelitasnak, hogy lenne dolguk Kecskeméten is bőven.

„Tanácsolom Nektek, hogy kövessétek budapesti társaitok példáját, csak ne a tudatosan nőni hagyott területeket, hanem a ténylegesen levágásra szoruló gazos felületeket vegyétek célba. Remélem, hogy Kecskeméten Ti is hasonlóan aggódtok a zöldfelületek gondozatlansága miatt, ami a helyi fideszes városvezetés nemtörődömségéből adódik.
Az elmúlt napokban egyre több jelzést kapok a Serfőző utcában lévő áldatlan állapotokkal kapcsolatban; a gaz lassan az arra járók feje fölé nő. Rajta hát, kedves kecskeméti Fidelitas, kövessétek budapesti társaitok példáját, ragadjatok kaszát, és kaszáljátok le Kecskeméten azt a területet, mely tényleg levágásra szorul! 
Ha Ön szerint is lenne mit kaszálnia Kecskeméten a Fidelitasnak, írja meg nekünk Facebook oldalunkon a cikk alatt, és csatoljon fotót is, hogy a fiatal demokraták fiataljai tudják, hol kell társadalmi munkával megszépíteniük a várost.

 

Hasonló cikkünk:  Azahriah Béke című száma: felkerült, levették, visszakerült, nem lehet kommentelni

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...