fbpx
9.3 C
Kecskemét
2024. április 19., péntek

FRISS HÍREK

Koronavírus-járvány: Moszkva zárva és nő a fertőzöttek száma Angliában is

- Advertisement -

14.057 új fertőzöttet regisztráltak csütörtökön Oroszországban, ami közel a dupláját jelenti az egy hónappal ezelőtti adatoknak. 416 fő meghalt a fertőzésben, írja az index.hu. A fertőzés legnagyobb gócpontja Moszkvában van.

A fővárosban emiatt egyrészt különleges nyeremények kisorsolásával próbálják oltásra bírni az embereket, másrészt pedig június 15-től lezárták a várost, és így sokaknak még csak dolgozniuk sem kell ezen a héten. A döntés azért is érdekes, mert Vlagyimir Putyin elnök egészen idáig azt hangsúlyozta, hogy Oroszország jobban kezelte a járványt, mint más országok.

Hiába a népesség nagyon magas szintű átoltottsága, a koronavírus elsőként Indiában azonosított delta variánsa annyira fertőzőképes, hogy még így is exponenciálisan nő az új fertőzöttek száma Angliában. 11 naponta duplázódik az új fertőzöttek száma. Május 20-án 2694 új esetet azonosítottak, június 7-én már 5584-et. Azóta tovább növekedett az új fertőzöttek napi száma, június 16-án már 8808 új esetet jelentettek.

Hasonló cikkünk:  A magyarok költik a legkevesebbet az EU-ban

Magyarországon négy halálos áldozata volt szerdán a koronavírus-járványnak, Budapesten zsinórban a második napja nem jelentettek halálos áldozatot. Az Operatív Törzs jelentése szerint szerdán 113 új fertőzöttet, a keddinél kicsivel többet regisztráltak. Az elhunytak száma 29.944.

 

 

 

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Árurakodásra kért két parkolónyi várakozóhelyet a húsbolt, vita kerekedett belőle

A Rákóczi út nagykörút felőli sarkán lévő húsbolt kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy az üzlet előtti parkolósávban az első...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...