fbpx
12.8 C
Kecskemét
2021. szeptember 23., csütörtök

FRISS HÍREK

Megbűnhödhet a kutyát karóval agyonverő bácsalmási állatkínzó

Gyorsított eljárásban állította bíróság elé a Bajai Járási Ügyészség azt az állatkínzással vádolt 21 éves bácsalmási férfit , aki agyonverte egy karóval a gondjaira bízott kutyát.

Hasonló cikkünk:  Mi a teendő életveszélyes épület észlelése esetén? - egy szabadszállási példa

A férfi az egyik ismerősétől kapott egy keverék szuka kutyát. Az állatot azonban mégsem akarta megtartani, ezért elvitte egy romos bácsalmási ingatlanhoz. Ezt követően olyan erővel sújtott le a kötéllel pórázon tartott állat fejére, hogy a kutya elpusztult, majd mint aki jól végezte dolgát az állatot hátrahagyva távozott a helyszínről. Egy helybéli azonban látta a férfit távozni az ingatlanról, észrevette a kutya tetemét és értesítette a rendőrséget.

Hasonló cikkünk:  Képek a múltból, emlékek Szabadszállásról

A többszörösen büntetett előéletű férfi az állatkínzást két felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt követte el. A Bajai Járásbíróság a váddal egyezően bűnösnek mondta ki az elkövetőt és 80 nap elzárásra ítélte.

Az ítélet nem jogerős, ellene az ügyész, valamint a férfi és védője is fellebbeztek. Az ügyész a fellebbezésében végrehajtandó fogházbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabását, a két felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtásának elrendelését, valamint az állatkínzáshoz használt karó elkobzását indítványozta.

Hasonló cikkünk:  Szíjj László nagyon beleáll az útépítésbe, az autópálya-koncesszió lehet a cél

Hirdetés

Felkapottak

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...