fbpx
2.5 C
Kecskemét
2023. január 30., hétfő

FRISS HÍREK

Migránsok: Orbán és a nagykőrösi valóság

Orbán Viktor ismét feltette a régi lemezt. „Migránsok, migránshadak dorombolnak-dörömbölnek Európa szinte minden ajtaján” – mondta a miniszterelnök pénteki közrádiós tájékoztatása során. A migrációs téma a járvány után újra aktuálisabb lesz, ezért erről újra nemzeti konzultáció keretében kérdezné meg az embereket. Járványügyi szempontok miatt pedig azt javasolja, hogy két évig „nem csak illegális, hanem semmilyen migrációt ne engedjünk”.

A miniszterelnök emellett egyetértett a műsorvezető felvetésével arról, hogy Nyugat-Európában is sok ember elvesztette a munkáját, „nekik lenne szükségük munkahelyre”. „Csak rossz migráció van” – ismételte el a kormány filozófiáját.

„A jóisten rendelése szerint” születtek az emberek adott helyekre, az jó, ha ott is élik le az életüket a kormányfő érvelése szerint. Ha valakinek el is kell mennie onnan, ahol született, a cél nem az, hogy „itt maradjanak”, hiszen a jóisten ott adott mindenkinek egy „talpalatnyi helyet” ahova született, ez „az élet rendje”. Ezért idővel vissza kell küldeni mindenkit oda, amelyik területen a világra jött.

Aki nem csukott szemmel és befogott füllel éli az életét kis országunkban, tudhatta, hogy a koronavírus-járvány elültével újabb ellenséget fog magának keresni a mindig harcoló kormányfő. Úgy látszik, az eddig jól bevált migránsozáshoz tér vissza, a régi recept szerint kezdett ő és a hűséges lakájmédia a jól ismert riogatásba.

Kérdés, hogy a magyar emberek az előző sorosozós, migránsozós kampány után újra bedőlnek-e Orbánnak?

Ugyanis amíg Orbán nemzetmentő szónoklatokat tart a Kossuth rádióban, addig a nagykőrösi valóság egészen mást mutat. Könnyen meggyőződhet erről bárki, aki elolvassa a Nagykőrösi Rendőrkapitányság 2020. évi munkájáról szóló beszámolót. A kapitányi dokumentum szerint a „rendőrkapitányság illetékességi területén az illegális migráció egyáltalán nem jelentkezik, ilyen jellegű intézkedés, migrációhoz kapcsolódó bűncselekmény, szabálysértés nem történt”.

Dr. Horváth Imre alezredes, megbízott kapitányságvezető hozzáteszi még azt is, hogy a köz-területi járőrszolgálat nagyon ritkán találkozik olyan külföldi személyekkel, akik nem tartják maguknál útlevelüket, vagy egyéb olyan okmányukat, mellyel jogszerű tartózkodásukat igazolni tudnák.

A kapitányi beszámoló újra felveti a kérdést: kinek fognak hinni a nagykőrösiek? A migránsveszéllyel riogató Orbánnak, vagy a saját szemüknek, a nagykőrösi valóságnak?

könyvelő

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...