fbpx
8 C
Kecskemét
2024. április 19., péntek

FRISS HÍREK

Orbán külföldi lapokban üzenget az Európai Uniónak

- Advertisement -

Az, hogy ez a magyaroknak pontosan mennyibe is kerül, még nem derült ki.

Legalább egy dán és egy spanyol újságban is megjelent az az egész oldalas fizetett hirdetés, amiben Orbán Viktor miniszterelnök hét pontban írja le, milyen Európai Uniót szeretne – írja a hvg.hu.

A Jyllands-Posten című dán lap szombati számában jelent meg a magyar kormányfő hirdetése, amelyben hét pontban fejti ki, hogy milyennek szeretné látni az EU jövőjét. Orbán a hirdetésben azt állítja, hogy Brüsszelben egy olyan szuperállamot építenek, amelyre senki sem adott felhatalmazást.

Nemet mondunk az európai birodalomra

– áll az első javaslatban.

 

A hirdetésben Orbán Viktor azt is írja, hogy szeretné, ha Szerbia csatlakozna az unióhoz, az Európai Parlamentet „zsákutcának” nevezi, majd kijelenti, hogy az európai integráció eszköz, nem öncél.

Hasonló cikkünk:  Jön az európai törvény a közmédia függetlenségéről

A dán közmédia arra is felhívja a figyelmet, hogy a hirdetés tele van vesszőhibákkal és elírásokkal. Arra is emlékeztetnek, hogy Magyarországot más uniós vezetők többek között azért bírálták, mert ellentmondásos törvényt fogadott el a melegekről. Mark Rutte holland miniszterelnök szerint Magyarországnak már nincs helye az EU-ban, Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke pedig „szégyennek” nevezte a törvényt.

Nem a dán hirdetés az egyetlen, valószínűleg egy tudatosan felépített kampányról van szó, mert ugyanez a hirdetés – spanyol nyelven – egy spanyol lapban is megjelent szombaton.

 

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Árurakodásra kért két parkolónyi várakozóhelyet a húsbolt, vita kerekedett belőle

A Rákóczi út nagykörút felőli sarkán lévő húsbolt kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy az üzlet előtti parkolósávban az első...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...