fbpx
15.3 C
Kecskemét
2021. szeptember 21., kedd

FRISS HÍREK

Orbán külföldi lapokban üzenget az Európai Uniónak

Az, hogy ez a magyaroknak pontosan mennyibe is kerül, még nem derült ki.

Legalább egy dán és egy spanyol újságban is megjelent az az egész oldalas fizetett hirdetés, amiben Orbán Viktor miniszterelnök hét pontban írja le, milyen Európai Uniót szeretne – írja a hvg.hu.

A Jyllands-Posten című dán lap szombati számában jelent meg a magyar kormányfő hirdetése, amelyben hét pontban fejti ki, hogy milyennek szeretné látni az EU jövőjét. Orbán a hirdetésben azt állítja, hogy Brüsszelben egy olyan szuperállamot építenek, amelyre senki sem adott felhatalmazást.

Nemet mondunk az európai birodalomra

– áll az első javaslatban.

 

Hasonló cikkünk:  Ma van a nemzetközi sörnap
Hasonló cikkünk:  Afganisztán tálib irányítás alatt kezdte meg a napot, a volt afgán elnök elmenekült

A hirdetésben Orbán Viktor azt is írja, hogy szeretné, ha Szerbia csatlakozna az unióhoz, az Európai Parlamentet „zsákutcának” nevezi, majd kijelenti, hogy az európai integráció eszköz, nem öncél.

A dán közmédia arra is felhívja a figyelmet, hogy a hirdetés tele van vesszőhibákkal és elírásokkal. Arra is emlékeztetnek, hogy Magyarországot más uniós vezetők többek között azért bírálták, mert ellentmondásos törvényt fogadott el a melegekről. Mark Rutte holland miniszterelnök szerint Magyarországnak már nincs helye az EU-ban, Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke pedig „szégyennek” nevezte a törvényt.

Hasonló cikkünk:  Ujhelyi Kecskeméten: Elindul a magyar kormány ellen a jogállamisági vizsgálat

Nem a dán hirdetés az egyetlen, valószínűleg egy tudatosan felépített kampányról van szó, mert ugyanez a hirdetés – spanyol nyelven – egy spanyol lapban is megjelent szombaton.

 

 

Hirdetés

Felkapottak

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...