fbpx
5.8 C
Kecskemét
2024. április 19., péntek

FRISS HÍREK

PERISZKÓP – Az oltakozásról…

- Advertisement -

A hírek szerint már több ezer ember tagja annak a Facebook-csoportnak Magyarországon, akik a Sinopharm oltás után ingyenes tesztet kérnének az államtól, és ha ez a teszt nem mutat ki ellenanyagot, vagy sejtimmunitást a koronavírus ellen, akkor viszont egy harmadik oltást is kérnek.

Sokuk saját pénzen vett a kereskedelemben kapható házi tesztelőt, amely azt mutatta ki náluk, hogy egyáltalán nincs, vagy alig van ellenanyaguk. Ezért most joggal kérdezik ők, hogy most akkor védettek, vagy sem.

Tudjuk azt is, hogy már az első oltás után kiadták a plasztik kártyát a védettségről, holott minden virológus azt állítja, hogy a védettség csak a második oltás után áll be két héttel, már ha beáll.

Azt mindenki tudja, hogy elképesztően drágán vásárolta Szijjártó Péter külügyérünk Kínából a kínai oltóanyagot, mintegy ötmillió darabot, mely kétszeres oltást feltételezve, két és félmillió ember beoltására alkalmas.

A rossznyelvek szerint a kínai, hagyományos technológiával előállított oltóanyag, mely inak-tivált, lebénított koronavírus sejteket tartalmaz, háromszoros árba került, mint a nyugati vakcinák, köztük a magyarok körében közkedvelt Pfizer.

Persze, tudjuk azt is, hogy vettek itt lélegeztetőgépet még a járvány elején háromszáz milliárd forintért tizenhatezer darabot, melyből maximum ötezret tudtak beüzemelni és használni a legnagyobb leterheltség idején is, mert csak ennyire volt szakember. Valakik biztosan jól jártak ezzel a járvánnyal is, hiszen a gyártók és a magyar állam közé, például Kína esetében beékelődött egy magáncég, mely nyilvánvalóan az árkülönbözet hasznát lefölözte.

A kínai vakcinát annak ellenére propagálta és reklámozta majd minden alkalommal, amikor egy vakcinákat szállító gép landolt a Liszt Ferenc Repülőtéren, Szijjártó Péter, amikor azt még az EU nem is engedélyezte, és persze azóta sem. Ennek a jelentősége csak abban van, hogy EU oltási bizonyítványt csak az EU által engedélyezett vakcinák beoltása esetén kaphat az illető. Az megint más kérdés, hogy EU-n kívüli országokkal külön megállapodást kötött Magyarország, bilaterális alapon, hogy kölcsönösen elismerik a nemzeti immunitást igazoló dokumentumot. Visszatérve az immunitás meglétére, sokan azt állítják – még szakemberek is – , hogy ha nincs meg az ellenanyagszint, az még nem is olyan nagy baj, mert a sejtes immunválasz még létezhet. A kétségekre a válasz az, hogy higgyük el. Mert aki nem hiszi, annak bizony utánajárnak!

Egyes kutatások, amelyeket magáncégek végeztek, nem hagytak kétséget afelől, hogy ahol nincs mérhető antitest, ott jóval kevesebbszer alakul ki a sejtes védelem, azaz fehérholló az az eset, amikor az egyik létezik, a másik meg nincs. Akinél az egyik hiányzik, az könnyen lehet – hogy az oltás ellenére is – védtelen, mert mindkettő hiányzik!

Ennek ellenére már bejelentésre került, hogy a kínai Sinopharm hagyományos technológiájú oltóanyagot majd Debrecenben fogják gyártani, amikor elkészül az ottani gyár.

Egyre többet kezdenek beszélni itthon a harmadik oltás szükségességéről, részben a vírusmutánsok miatt, részben pedig azért, mert két oltás után sem alakult ki egyesekben a védettség, azaz az immunitás.

A legnagyobb baj az, hogy nincs hivatalos érdemi tájékoztatás, meg az is, hogy az oltás után nincs mindenre kiterjedő érdemi tesztelés, ami feltétlenül szükséges lenne a valódi immunitás bizonyítására.

Hát így állunk most!

ábrahám

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Árurakodásra kért két parkolónyi várakozóhelyet a húsbolt, vita kerekedett belőle

A Rákóczi út nagykörút felőli sarkán lévő húsbolt kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy az üzlet előtti parkolósávban az első...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...