fbpx
2 C
Kecskemét
2024. április 20., szombat

FRISS HÍREK

Salacz arról beszélt a nemzeti összetartozás napján, hogy a baloldal bomlasztja a magyar egységet

- Advertisement -

Több, mint tíz éve, hogy június 4-én a magyarság összetartozását ünnepeljük. 1920-ban ezen a napon született meg a trianoni döntés, amely határokat húzott magyar és magyar közé.

Az Országzászlónál az önkormányzati ünnepségen Salacz László országgyűlési képviselő (Fidesz-KDNP) mondott beszédet. Mint modta, Trianonnak minden magyar áldozata, függetlenül attól, hogy az új határok melyik oldalára került. Azonban azóta is összetart minket kereszténységünk, nyelvünk és történelmünk. A képviselő úgy véli, hogy a magyaroknak mindig mindenért meg kellett küzdeniük. Itt felsorolta, hogy Romániában június 4-ét a legnagyobb nemzeti ünneppé akarják tenni. Azt a napot, amikor szétszakították a magyarságot. Kárpátalján mérgezéssel fenyegetik a magyarokat, ha nem hagyják el Ukrajnát. Salacz László szerint a legsötétebb szovjet időket idézi, hogy az ukrán biztonsági szolgálatok hazaárulónak tekintik azt, aki énekli a magyar himnuszt.

Hasonló cikkünk:  Közlekedő Tömeg: megdrágul a vonaton kerékpárral ingázók utazása az új tarifarendszerrel

De a magyar egységet belülről is bomlasztják. Magyarországon több, a baloldali párszövetségbe tartozó párt is arra buzdít, hogy vegyék el a kettős állampolgárságot a határon túli magyaroktól – mondta a szónok.

Salacz László úgy zárta a beszédet, hogy annyival tartozunk Trianon veszteseinek, hogy újjáépítünk egy olyan magyar államot, amely szolgálja és nem kiszolgáltatja a magyar nemzetet.

Az megemlékezésen versek és dalok hangoztak még el. Az esemény koszorúzással zárult.

Salacz László teljes beszéde itt meghallgatható:

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Izsáki út: június 18-án műszaki, július 18-án forgalmi átadás

Ha minden a tervek szerint alakul, a nyári hónapokban végre teljesen birtokba veheti városunk a Könyves Kálmán körút és...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...