fbpx

FRISS HÍREK

Sohajda nyilatkozatát úgy is értelmezhetjük, hogy Nagykőrös felelős a Kinizsi „haláláért”

- Advertisement -

Az elmúlt alkalommal arról írtunk, hogy Suba Lajost úgy választották meg 2017-ben a fideszes Körtvélyesi Attila jegyzőkönyvvezetésével történt közgyűlésen a fideszes Sohajda Márk vezette Kinizsi SE felügyelőbizottság elnökének, hogy Suba Lajos – elmondása szerint – nem is vett részt a közgyűlésen, következésképpen nem is fogadta el a jelöltséget!

Ráadásul – szintén Suba Lajos elmondása szerint – 2011 óta nem fizet tagdíjat, nem vesz részt az egyesület semmiféle tevékenységében. Ezek után már az is nonszensz, hogy a tagnyilvántartásban szerepelt a neve! Az pedig alapvetően életszerűtlen és logikátlan, hogy olyan emberre bízzák az ellenőrzést, aki a civil szervezeti tagság legalapvetőbb kötelezettségét, a tagdíjfizetést évek óta elmulasztja, és tevékenyen nem is vesz részt az egyesület életében…

Ráadásul Suba Lajos azt is nyilatkozta, hogy 2021-ben sem volt a közgyűlésen, a közgyűlés jelenléti ívét a pályán írattatta vele alá Sohajda Márk annak ellenére, hogy a jegyzőkönyvben Körtvélyesi Attila 2/2021.01.25 számú határozat alatt azt írja, hogy: „A jelenlévők egyhangú szavazattal, elfogadják az Egyesület jelenlegi tisztségviselői és ellenőrző bizottsági tagjai jogviszonyának a megszűnését, és az új tisztségviselőkre tett javaslatot a levezető elnök (szerk.: Sohajda Márk) egyenként nyílt szavazásra bocsátotta, amelyeket a Közgyűlés egyhangúlag, ellenszavazat és tartózkodás nélkül elfogadott.”

Csakhogy teljesen érthető legyen: ez a határozat adta át magát a Kinizsi SE-t a kókaiaknak!

És erről jegyzőkönyvezte Körtvélyesi azt, hogy Suba Lajos is jelen volt…

Suba Lajos szavait se Sohajda Márk, se Körtvélyesi Attila nem cáfolta!!!

Nem csoda, hogy a fentiek alapján Zágráb Nándor települési képviselő (JNE), Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje a rendőrségen feljelentést tett.

De térjünk rá a címben leírtakra. Miért érzem azt, hogy olyan mintha Sohajda Márk Nagykőrösre „kenné” azt, hogy a Kinizsi SE befejezte a városban a pályafutását? Azért, mert a következők olvashatók a 2021. januári közgyűlés jegyzőkönyvének 1. pontjában:„SOHAJDA MÁRK ELNÖK TÁJÉKOZTATJA A TAGSÁGOT, HOGY AZ EGYESÜLET MŰKÖDÉSE NAGYKŐRÖSÖN SZINTE ELLEHETETLENÜLT, ÉS NEM KÍVÁNJA TOVÁBB BETÖLTENI AZ ELNÖKI TISZTSÉGET.”

Először nem akartam elhinni, amit olvastam… Erre a kijelentésre a magyar nyelvben talán nem is létezik megfelelő szó, fogalom!

Tehát, ha jól értelmezem Sohajda szavait, akkor Ő vezet egy szervezetet, amit többszázmillió forinttal kitömnek – TAO támogatás, önkormányzati támogatás, tagdíj, stb. – még fél milliárd forintért klubházat is építenek neki, és neki egy ilyen környezet az általa vezetett szervezet ellehetetlenülését jelenti! Ez igen! Vajon mennyi pénz lenne elég Sohajdának ahhoz, hogy el tudjon vezetni egy szervezetet?

Ezek után adja magát az a kérdés és feltételezés is, hogy nehogy egyszer maga Nagykőrös is megszűnjön, mert ugye Sohajda vezeti a pénzügyi bizottságot, és mi lesz akkor, ha kevésnek tartja a költségvetést? Szól, mondjuk a kókaiaknak, hogy „ellehetetlenült a működésünk” és javasolja, hogy legyünk mondjuk Kóka-alsó?

Persze ez erős hasonlat, de jól érzékelteti az eset abszurditását!

Egyébként a „jó keresztény” szerepben tündöklő Soli Deo Gloria-díjas polgármesterünknek kinyithatná egy bibliaismerettel rendelkező keresztény a szemét, hogy érdemes lenne lecserélni Sohajdát a pénzügyi bizottság éléről, ugyanis az Ige így szól: „Aki hű a kevesen, a sokon is hű az; és a ki a kevesen hamis, a sokon is hamis az.” Lukács 16,10

Ráadásul a Kinizsi sok százmilliója nem igazán mondható kevésnek…

K.Zs.B.T.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Az aláírásgyűjtés előtt pár nappal visszalépett a Fidesz-KDNP egyik kecskeméti képviselőjelöltje, Tihanics Tibor

A KecsUP úgy értesült, nem Tihanics Tibor birkózó edző, hanem Szappanos Benedek, a Bács-Kiskun Vármegyei Tudományos Ismeretterjesztő Társulat igazgató...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...