fbpx

FRISS HÍREK

Szabó István a KTE új vezetőedzője

- Advertisement -
Miután Szabó Tibor megbízott vezetőedzői státusza a bajnokság végeztével lejárt, június 1-től Szabó István veszi át a KTE HUFBAU NBII-es csapatának irányítását. Új trénerünket nem nagyon kell bemutatni a kecskeméti drukkereknek, hiszen ezer szállal kötődik a klubhoz – írja a kecskemetite.hu.
Szabó István több mint húsz éve dolgozik edzőként, pályafutását a KTE utánpótlásában kezdte, ahol több olyan játékos nevelésében is elévülhetetlen érdemeket szerzett, akik később az NBI-ben is bemutatkozhattak. A következő lépcsőfok a felnőtt futballban az NBI-es együttes pályaedzői pozíciója volt számára, Tomiszlav Szivics segítőjeként 2011-ben Magyar Kupát nyert. 2012-től a KTE vezetőedzője lett, az NBI-ben Ligakupa ezüstéremig és ötödik helyig vezette a csapatot, az utolsó körben még az Európa Liga indulásért harcolva.
Kecskemétről távozva Pakson dolgozott ismét Tomiszlav Szivics oldalán, majd Cegléden az NBII-ben ismét vezetőedző lett. A megyei futballban is letette névjegyét, hiszen Kiskunfélegyházán egy nagyon nehéz megye I-es bajnokságot tudott megnyerni a KHTK-val 2016-ban. A 2017/2018-as szezonban már Tiszakécskén ért el hatalmas bravúrt, hiszen újoncként megnyerte az NBIII. közép csoportot csapatával, feljutva a másodosztályba. 2019-ben ismét pályaedzőként tért vissza Paksra, majd 2020 januárjában az FC Dabas vezetőedzője lett. A dabasi együttes szenzációsan teljesített a mögöttünk hagyott szezonban, hiszen 20 győzelemmel, 14 döntetlennel és mindösszesen 4 vereséggel bronzérmes lett az NBIII-ban.
Szabó István nem egyedül érkezik Dabasról, hiszen Kerekes Barna is követi őt, aki pályaedzőként csatlakozik a szakmai stábhoz.
– Itt élek Kecskeméten, de most tértem haza, így tudnám kifejezni most magam – mondta Szabó István. -Kilenc év telt el azóta, hogy elhagytam a klubot. Nagyon szép éveket töltöttem el más városokban, más csapatoknál, rengeteg élménnyel és sportsikerrel lettem gazdagabb, de a szívem ettől függetlenül mindig a KTE-é volt, ez már sosem fog változni, akárhova is sodor az élet. Egy percet sem gondolkodtam, miután megkeresett a klubvezetés, nagyon örülök, hogy itt lehetek!
- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Árurakodásra kért két parkolónyi várakozóhelyet a húsbolt, vita kerekedett belőle

A Rákóczi út nagykörút felőli sarkán lévő húsbolt kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy az üzlet előtti parkolósávban az első...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...