fbpx
14.5 C
Kecskemét
2024. április 20., szombat

FRISS HÍREK

Szigorúbb büntetést kérnek arra a tiszakécskei nőre, aki megölte újszülött gyermekét

- Advertisement -

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség súlyosabb büntetés kiszabására tett indítványt annak a tiszakécskei nőnek az ügyében, aki eltitkolt terhességet követően megölte újszülött csecsemőjét – írja az ügyészség.

A nőt az újszülött gyermeke sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt a Kecskeméti Törvényszék nem jogerősen 10 év szabadságvesztésre és 7 év közügyektől eltiltásra ítélte.

A nem jogerős elsőfokú ítélet szerint a 27 éves nő negyedik gyermekével lett várandós 2019-ben, azonban terhességét családja elől is titkolta és tagadta. A gyermeket nem akarta megtartani, a szüléssel összefüggésben semmilyen előkészületet nem tett. A szülésre a nő lakóhelyén található udvari WC-ben került sor, aki miután megszülte az egészséges fiú gyermeket, a felsíró csecsemő szájába egy női alsóneműt tömött, amelynek következtében az újszülött megfulladt. Az anya ezt követően a gyermek élettelen testét lepedőbe csavarva egy szatyorba tette, és elrejtette a közeli üres telken lévő szemétkupacban.

Hasonló cikkünk:  Májusban adják majd át a forgalomnak az M44-es út Szentkirály és Tisza közötti szakaszát

A törvényszék ítélete ellen az ügyészség súlyosbításért fellebbezett, és indítványozta, hogy börtön helyett fegyházbüntetést szabjon ki a bíróság, valamint hosszabb időre tiltsák el az asszonyt a közügyektől. A vádlott beismerte bűnösségét és lemondott tárgyaláshoz való jogáról, védője pedig enyhítésért fellebbezett.

A fellebbezésekről a másodfokon eljáró Szegedi Ítélőtábla fog dönteni.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Izsáki út: június 18-án műszaki, július 18-án forgalmi átadás

Ha minden a tervek szerint alakul, a nyári hónapokban végre teljesen birtokba veheti városunk a Könyves Kálmán körút és...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...