fbpx
12.8 C
Kecskemét
2021. szeptember 23., csütörtök

FRISS HÍREK

Szigorúbb büntetést kérnek arra a tiszakécskei nőre, aki megölte újszülött gyermekét

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség súlyosabb büntetés kiszabására tett indítványt annak a tiszakécskei nőnek az ügyében, aki eltitkolt terhességet követően megölte újszülött csecsemőjét – írja az ügyészség.

A nőt az újszülött gyermeke sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt a Kecskeméti Törvényszék nem jogerősen 10 év szabadságvesztésre és 7 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Hasonló cikkünk:  Képek a múltból, emlékek Szabadszállásról

A nem jogerős elsőfokú ítélet szerint a 27 éves nő negyedik gyermekével lett várandós 2019-ben, azonban terhességét családja elől is titkolta és tagadta. A gyermeket nem akarta megtartani, a szüléssel összefüggésben semmilyen előkészületet nem tett. A szülésre a nő lakóhelyén található udvari WC-ben került sor, aki miután megszülte az egészséges fiú gyermeket, a felsíró csecsemő szájába egy női alsóneműt tömött, amelynek következtében az újszülött megfulladt. Az anya ezt követően a gyermek élettelen testét lepedőbe csavarva egy szatyorba tette, és elrejtette a közeli üres telken lévő szemétkupacban.

Hasonló cikkünk:  Szíjj László nagyon beleáll az útépítésbe, az autópálya-koncesszió lehet a cél

A törvényszék ítélete ellen az ügyészség súlyosbításért fellebbezett, és indítványozta, hogy börtön helyett fegyházbüntetést szabjon ki a bíróság, valamint hosszabb időre tiltsák el az asszonyt a közügyektől. A vádlott beismerte bűnösségét és lemondott tárgyaláshoz való jogáról, védője pedig enyhítésért fellebbezett.

A fellebbezésekről a másodfokon eljáró Szegedi Ítélőtábla fog dönteni.

Hirdetés

Felkapottak

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...