fbpx
12.8 C
Kecskemét
2021. szeptember 23., csütörtök

FRISS HÍREK

Úgy tűnik, a természetvédelem az ellenzéknek fontos, egyes fideszes propagandaoldalaknak pedig nevetséges

Csemő–Hantházán, a 4608-as számú főúton (Mizsei út) a buszforduló közelében áll egy legalább 150 éves nyárfa. Törzse hatalmas, kerülete 5 méter, magassága közel 30 méter. A környék egyik természeti szépsége.

Ez a fa most veszélybe került, kivágásra jelölték!

Hasonló cikkünk:  Megmérgezték a nagykőrösi Csónakázó tó kacsáit?

A Nagykőrös – Lajozsmizse közötti utat felújítják, az út melletti bokrokat, fákat kivágják. Több megkeresést kapott ezügyben szerkesztőségünk is, mint ahogy Zágráb Nándor települési képviselőnek, Jobbik országgyűlési képviselőjelöltjének is érkeztek a telefonok, Facebook üzenetek a fa megmentése érdekében. A Facebookon az egyik nagykőrösi fideszes propagandaoldal nevetségesnek találja a természetvédelmet, és megpróbálja szembe állítani az útfelújítással. Csakhogy ezzel műveletlenségükről, a természet iránti közömbösségükről tesznek tanúbizonyságot! Zágráb Nándor kiment a helyszínre és a következőkről tájékoztatott a Facebook oldalán:

Hasonló cikkünk:  Czira Szabolcs az MSZMP-tagságáról: „K*rva nagy haszonnal szálltam ki”

„A helyszíni szemle eredménye megegyezett a leírtakkal, így személyesen megkerestem Csemő község jegyzőjét, aki egy kis időt kért az információk begyűjtéséhez.

Dél körül hívott vissza, és arról tájékoztatott, hogy a közútkezelő a jövő héten, egy helyszíni szemle során fogja leellenőrizni, hogy ez a természeti érték milyen körülmények között került rá a kivágandó fák listájára.

Továbbá a helyszíni szemle során fogják eldönteni azt is, hogy balesetveszélyes – e az idős nyárfa vagy sem.

Összegezve, ma annyit sikerült elérnem, hogy ne automatikusan vág ják ki a matuzsálemet, hanem egy mélyrehatóbb vizsgálat előzze meg a döntést.”

K.ZS.B.T.

Hirdetés

Felkapottak

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...