fbpx
9.9 C
Kecskemét
2023. április 1., szombat

FRISS HÍREK

A Bács megyei Oktatókórházban vasárnaptól vehető fel a harmadik körös oltás

A harmadik körös oltási program 2021. augusztus 1-én, vasárnap indul.
Ezen a napon a Rendelőintézet (6000 Kecskemét, Csabay Géza körút 21.) oltópontjai várják Önöket, 2021.augusztus 2-től (hétfőtől) pedig a Bőrgondozó Intézet (6000 Kecskemét, Csabai Géza körút 21.) oltópontjai tartanak nyitva. Ezt követően, terveik szerint, heti váltásban fogadják az oltásra érkezőket.

Oltópontok nyitva tartása:

Hétfő-Kedd-Péntek-Szombat-Vasárnap

7.00-15.00 óra
Szerda-Csütörtök
11.00-19.00 óra
Az oltás felvételéhez továbbra is előzetes időpontfoglalás szükséges. https://www.eeszt.gov.hu/hu/covid-oltas-idopontfoglalas

Elsődlegesen harmadik oltást azok igényelhetik, akik 18. életévüket betöltötték, az alapimmunizációhoz szükséges dózisokat megkapták, és az utolsó oltástól számítva legalább 4 hónap eltelt.

Különösen javasolt felvenni a harmadik oltást időseknek, túlsúlyosoknak, krónikus és autoimmun, illetve legyengült immunrendszerű betegeknek.

Hasonló cikkünk:  Bács-Kiskun vármegyében rossz utakon járunk, a Magyar Közút szerint 40 százaléka rossz
Hasonló cikkünk:  Egy őskori település maradványait is feltárták Dunavecsén

A harmadik körös oltások felvételére lehetőség van a megyei központi oltóhelyeken (kórház), illetve a háziorvosoknál is.

A harmadik oltás típusáról az oltó orvos dönt, azonban az ajánlás szerint az, aki első két oltásnak vektorvakcinát kapott, az elölt vírust tartalmazó vagy mRNS-vakcinát kaphat emlékeztetőül, és fordítva, de az is lehetséges, hogy valaki ugyanazt az oltást kapja harmadikként, mint amilyennel az alapimmunizálása történt.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...