fbpx

FRISS HÍREK

Márki-Zay: Ha ez szavazatokat hozna, Orbán ma büszke pedofil lenne

- Advertisement -

Hódmezővásárhely polgármesterével, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnökével azután interjúztunk, hogy vasárnap a piac előtt buzdított Orbán Viktor leváltására.

KecsUP: Kaptunk mi is egy szórólapot. Ezen az áll, hogy középen állnak és függetlenek. De biztosan nyerő üzenet ez? Hiszen ön -mondjuk így- nincs előkelő helyen az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek népszerűségét nézve. Mi lehet a baj? Netán az, hogy ön mögött nem áll párt? Talán az, hogy egyedül ön irányítja a kampányt vidékről?

Márki-Zay Péter: Mindkettő igaz. Most az a kérdés, hogy valamelyik párt jelöltjét támogatjuk, vagy olyan jelöltet, aki független és valamennyi pártot egyformán tud támogatni? Az utóbbi modell működik inkább, és Hódmezővásárhelyen is bizonyított már. Tény, hogy ameddig a pártjelöltek mögött pénz és sajtó is van, addig ez hátrány nekünk.

KecsUP: Amennyiben az ellenzék megnyeri a választást, mi lesz az új kormány első és legfontosabb feladata?

Márki-Zay Péter: Rendezni kell az Alkotmány kérdését. Azokat az embereket, akiket a Fidesz, még a saját Alaptörvényével szembemenve is kinevezett leválthatatlanul egyetemi kuratóriumokba; vagy itt a kizárólag fideszesekből álló Médiatanács; a bűnösöket nem elszámoltató, hanem mentegető legfőbb ügyész; szóval ezeket a kinevezéseket azonnali hatállyal kell felmondani. Helyettük olyanokat kinevezni, akik a demokráciát, a jogállamot és a sajtószabadságot képviselik az ország érdekében. Tehát ezeknek az értékeknek a helyreállítása a legfontosabb. Amíg ezt nem lépi meg az új kormány, nem lesz jogállam, nem lesz demokrácia és sajtószabadság.

KecsUP: És ezt meg lehet csinálni?

Márki-Zay Péter: Meg igen. Sőt muszáj megtenni, mert ha nem számolja fel azt, amit mondtam az előbb az új kormány, akkor olyan kötöttségek fogják majd, amelyekkel képtelen lesz az előbbi értékeket visszaállítani és védeni.

KecsUP: Amennyiben az ellenzék nyer, de nem ön lesz a miniszterelnök, vállalna-e valamilyen feladatot a kormányban? Esetleg maradna polgármester.

Márki-Zay Péter: A polgármesterség nagyon vonzó számomra. Azonban vállaltam, hogy az ottani körzetben elindulok Lázár János ellen, mert információim szerint nekem van a legnagyobb esélyem arra, hogy ezt a körzetet elhozzam az ellenzéknek. De ez egy kényszer, amit nem örömmel vállaltam. Nyilván a miniszterelnökség más kérdés, és azt nagy örömmel vállalnám, mert ennél nagyobb szolgálat nincs a haza érdekében. Erről azt gondolom, hogy a legnagyobb eséllyel én tudnám leváltani Orbán Viktort. Hódmezővásárhelyen is nagyon sok bizonytalant megmozgattam, és hiába hazudoztak ellenem, nem tudtak legyőzni. Hiszen egy Fidesznél régebb óta keresztény és régebb óta jobboldali emberrel szemben a fideszes propaganda hatástalan. Hét gyermekem és katolikus múltam golyóállóvá tesz engem. Ezért vagyok versenyben még. De, akárki nyerje meg a körzetemben az előválasztást, én maximálisan támogatni fogom, és mindent megteszek azért, hogy leváltsuk a Fideszt. Azt azért látni kell, hogy az ellenzék el tudja rontani a választást, és nagy gyakorlata van az ellenzéki pártoknak, hogy hogyan tudják a Fideszt hatalmon tartani, de most mi azon leszünk, hogy belekényszerítsük, belezsaroljuk a pártokat, hogy ezt most ne tegyék. Tehát egyetlen célom van, az pedig az ellenzéki győzelem. Ha ehhez miniszterelnökként kellek akkor úgy, ha polgármesterként kellek akkor úgy, ha szórólapozásra kellek, akkor úgy fogok tenni ezért.

KecsUP: És mi a helyzet egy esetleges miniszterséggel?

Hasonló cikkünk:  Kisöpörte az éjjeli eső a szaharai homokot – mégis mit keres itt Kecskeméten?

Márki-Zay Péter: Erről még nem beszéltünk. De ha lenne egy ilyen lehetőség, nem futamodnék meg előle. De ez nem alku kérdése. Az ön által is említett szórólapon az is szerepel, hogy szakértői kormányra van szükség. Azonban a pártok pártlogika szerint működnek. Mi nem így működünk Hódmezővásárhelyen. Ott nem azt nézzük, hogy ki mit kap és kinek mi esik le, hanem azt, hogy mit tud hozzáadni a közöshöz. Én az oktatás területén tudnék hozzáadni. Vallom, hogy amennyiben a cigány gyerekeket nem sikerül felzárkóztatni, akkor az országnak nincs jövője. Gazdasági kérdések is közel állnak hozzám, a városomban is ezen a téren van a legtöbb sikerünk.

KecsUP: Van egy téma, amely egész Európát megmozgatta. Ez az úgynevezett pedofiltörvény. Aminek csak a címében van benne a pedofil szó, a szövegben sehol. Ellentétben a homoszexuális szóval, amely hatszor is szerepel a törvényben. Erről mit gondol?

Márki-Zay Péter: A lényeg benne van a kérdésében. A Fidesznek az egyik legjelentősebb melléfogása volt ez a törvény. De nézzük kicsit távolabbról. Orbán a KISZ-ben kezdte a politizálást. Aztán lett liberális; majd Putyin-ellenes, Európa-párti konzervatív politikus; most pedig egy demokráciát leépítő, Putyin-párti, Európa-ellenes, egyre inkább fasisztoid pártállamot építő politikus. Semmilyen ideológiája nincs. Nem is volt, nem is lesz. Az jellemzi, hogy mindig azt csinálja, ami szavazatokat hoz. Ha ez a zsidók utálata, akkor utálni fogja őket. Ha azzal lehet szavazatokat szerezni, hogy simogatja a pedofilokat, akkor simogatná őket. Akkor ma Orbán büszke pedofil lenne. Orbán egyébként jól mérte fel, hogy a bevándorlással kapcsolatban nagyon nagy népszerűséget lehet elérni. Orbán 2002-ben még úgy vélte, hogy 1 millió migráns munkavállalóra van szüksége az országnak a gazdasági fejlődéshez. Ez az Orbán megállította néhány éve a hazánkon átvonuló migránsokat, ott várakoztatta őket a Keleti pályaudvaron, és ebből egy hatalmas gyűlölethullámot indított. Orbánnak a tanácsadója az a Finkelstein volt, aki zsidó homoszexuális létére homofób és antiszemita kampányokkal segített diktátoroknak és korrupt politikusoknak választásokat nyerni. Ez érhető tetten a pedofiltörvényben is, amit én Szájer-törvénynek hívok. Ez valóban nem a pedofilokról szól, hanem a melegekről. Orbán tévedése az volt, hogy amíg a migráció kérdésében nagyon nagy támogatása van Európában a véleményének, addig most elszámolta magát. Azt hitte, hogy van itt egy kisebbség, amellyel szemben a társadalom nagy része gyűlöletre motiválható, ez azonban nem így van. A Fidesz szavazótáborát jó eséllyel össze tudja ezzel tartani. Egyébként nemcsak a Fideszben van a legtöbb meleg Magyarországon, hanem a szavazótáborában is sok meleg van, vagy a környezetükben van valaki, aki meleg. Ezek az emberek nem tehetnek arról, hogy homoszexuálisok. Tehát azt gondolom, hogy elszámolta magát itthoni viszonylatban is, Európában pedig tahóságnak számít a homoszexuálisok ellen hangolni. Olyannyira így van, hogy ezt még a szélsőjobboldali pártok sem fogadják el, mert azok tagságában is sok homoszexuális van. Ez a törvény tehát hiba volt, nem véletlenül kommunikálja most Orbán, hogy ő kiáll a melegek jogaiért. Nyugaton azzal kérkedik, hogy ő a melegek jogait védi. Az rendben van, hogy legyünk sokkal szigorúbbak a szexuális bűnözők ellen, de az már nincsen, hogy a pedofíliát megpróbálják összemosni a homoszexualitással. Európában ez elfogadhatatlan.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kecskeméti civilek gondolnák újra a város közösségi közlekedését

A közösségi együttgondolkodásra épülő kezdeményezés egyik aktivistája először április elején posztolt az egyik legnagyobb kecskeméti Facebook-csoportba, most pedig lapunkat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...