fbpx
2.7 C
Kecskemét
2023. január 31., kedd

FRISS HÍREK

Vendégmunkások beáramlásával erősítené a gazdaságot az Orbán-kormány

A kormány elfogadta a gazdasági élet újraindításáért felelős operatív törzs hét javaslatát néhány nappal – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán.

politikus szerint az elfogadott:

hét új jogszabály közül kettő segíti a szakképzett munkaerő beáramlását az országba, illetve a foglalkoztatás növekedését, egy jogszabály a kis- és közepes vállalkozások költségeinek csökkentését idézi elő. Egy jogszabály-módosítás pedig a nagyberuházások költségeit csökkenti annak érdekében, „hogy a világgazdasági kapacitások elosztásáért zajló globális versenyben sikeresek legyünk, magyarul minél több beruházást tudjunk Magyarországra hozni”.

Három másik jogszabály pedig finanszírozást biztosít a magyar vállalatok nemzetközi piacokon történő erőteljesebb pozíciójának kialakításához.

Nem szomszédos országokból várja a kormány az olcsó munkaerőt

A miniszter szerint  a munkaerőpiacot illető jogszabály-módosításokkal lehetővé válik, hogy „ellenőrzött módon és szigorú feltételek között lehetőség legyen arra, hogy nem szomszédos harmadik országbeli munkavállalók átmeneti időre Magyarországra jöjjenek munkaerő-kölcsönzésen keresztül is”.

Hasonló cikkünk:  Úgy gondolja nincs Magyarországon inflációt követő bér? Téved

EU-n kívüli, külföldi szakképzett munkaerő jöhet Magyarországra / Fotó: illusztráció

A másik munkaerőpiacot illető jogszabály lehetővé teszi, hogy a jövőben a munkahelyet teremtő bértámogatást mindenfajta megkötés, egyéb bürokratikus kötelezettség nélkül igénybe vegyék a vállalkozások annak érdekében, hogy regisztrált álláskeresőket vehessenek fel.

A kormány hitellel is ösztönzi a külföldi munkások hazai alkalmazását

Az Eximbank pedig egy olyan „kifektetési kedvezményes hitelprogramot indít meg”, amellyel a magyar vállalatok külföldi vállalatfelvásárlásait finanszírozzák.

Hasonló cikkünk:  Reakciók a benzinárstop eltörlésére

Emellett az Eximbank egy zöld finanszírozási programot is elindít, amelyben kedvezményes kamatozású beruházási hitelt nyújt majd azon magyar vállalatok számára, amelyek a beruházásuk során a környezetvédelmet, a környezettudatosságot, a fenntarthatóságot is előtérbe helyezik.

Csökkentik a régészeti költségeket, hogy a nagyberuházások ne csússzanak

Csökkentik a beruházásokhoz kötődő régészeti költségeket is, hogy a Magyarországra jövő nagyberuházások ne csússzanak emiatt, és a magasabb költségek ne rontsák Magyarország versenyképességét – mondta a külügyminiszter.

Forrás: Szijjártó facebook, hang.hu

Kapcsolódó korábbi írásunk:

Kecskemét a globális járműipari munkamegosztásban

 

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...