fbpx

FRISS HÍREK

Hétvégén szétszakad az ég Kecskemét felett

- Advertisement -

Már csak kettőt kell aludni és kezdődik a repülőnap. Az előzetes tájékoztatás szerint ezen 15 ország vesz részt, ezek pedig 35 különböző légijárművet mutatnak meg a közönségnek. A levegőben és a földön egyaránt. A résztvevők és a bemutatkozó harci járművek napok óta folyamatosan érkeznek, erről élőben is jelentkeztünk tegnap. A cikkben lévő fotókat is ott készítettük.

Szaúdi Sólymok

Necces az időjárás

A szervezők szerint minden adott, hogy a repülés szerelmesei jól érezzék magukat. Már csak az időjárásnak kellene kegyesnek lennie. Ez azonban kérdéses, hogy így lesz-e. Az már biztos, hogy nagy meleggel nem kell számolni. 20 fok körül alakul majd a szombat és a vasárnap hőmérséklete. Szombaton a mostani állás szerint számíthatunk esőre, ezért célszerű valamilyen esővédő ruházatot a táskába tenni. Esernyő nem vihető be a repülőbázisra. Vasárnap inkább a szél miatt kell majd a védelem, ami lehet egy pulóver vagy egy vékonyabb dzseki. A repülőnapot esőben is megtartják, ugyanakkor fenntartják a szervezők a jogot, hogy az időjárás függvényében változzon a program. A borult ég és az alacsony felhők akadályozhatják a látványt, de ezzel nem lehet mit tenni.

Ejtőernyősök

Közlekedés

Aki nem vesz részt a repülőnapon, de dolga van a városban, az jobb, ha a reptér környéki útvonalakat kerüli, mert ezeken jelentősebb lesz a forgalom. Aki a rendezvényre igyekszik, az négy parkolóban teheti le járművét. Ezek ingyenes, de nem őrzött parkolók. Ezekből ingyenes busz közlekedik a repülőtérre és vissza.

Hasonló cikkünk:  Nagyon úgy tűnik, hogy idén is elmarad a repülőnap

Szállító járművek

Belépés

A 18 éven felüliek csak akkor léphetnek be a repülőtér területére, ha védettségüket érvényes dokumentummal igazolják. PCR-teszt nem elégséges. Fényképes igazolvány még a gyermekek számára is kötelező. Nem lehet bevinni alkoholt (nem is árusítanak), 25 literesnél nagyobb hűtőtáskát, széket, napernyőt (és esernyőt), ágyat és semmilyen közlekedési eszközt. Állatokat sem engednek be vakvezető kutya kivételével.

Török Csillagok

A programok

Mindkét napon 10 és 18 óra között zajlanak a légi és földi bemutatók. Hogy ne legyen egyszerre nagy tumultus, a kapukat és a parkolókat már 7 órakor megnyitják. A részletes program itt olvasható. Akit nem feltétlenül a repülés érdekel, annak a földi statikus és dinamikus bemutatók lehetnek érdekesek. Vagyis meg lehet nézni, bele lehet ülni lent kiállított harcászati eszközökbe, de lesznek olyan bemutatók is, amikor ezek mozgás, harci szimulációk alatt nézhetők meg. Aki saját képességeit tesztelné, annak több lehetősége is lesz erre.

Az úgynevezett spotter domb, ahonnan fényképezni lehet a repülőket, és ahol mi is fotóztunk tegnap, a rendezvény alatt zárva lesz. De tegnap még így nézett ki:

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...