fbpx
17 C
Kecskemét
2023. március 20., hétfő

FRISS HÍREK

A magyarok kétharmada nem bízik benne, hogy a kormány megfelelően költi majd el a helyreállítási alapot

A megkérdezett magyarok 77 százaléka mondta azt, hogy csak olyan tagállamok jussanak uniós támogatáshoz, amelyeknek a kormánya tiszteletben tartja a jogállamot és a demokratikus elveket. A teljes Európai Uniót tekintve 81 százalékban osztják ezt a véleményt – derül ki az Eurobarométer legfrissebb felmérésében, amelyet 27 tagállam csaknem 26,500 lakosának a megkérdezése alapján készítettek augusztusban. A uniós közvéleménykutatást a Népszava szemlézte.

Kiderül még belőle, hogy

  • Az EU-ban a megkérdezettek 85, Magyarországon 84 százaléka gondolja úgy, hogy a járvány utáni helyreállításra és gazdaságélénkítésre szánt alapból érkező pénzek elköltését hatékonyan és átláthatóan ellenőrizzék az ezzel megbízott hatóságok.
  • A magyarok 64 százaléka szerint ez a pénz segíteni fogja a járvány okozta gazdasági és szociális károk helyrehozását. Ugyanakkor csak 28 százalékuk bízik benne, hogy a kormány megfelelően fogja felhasználni a támogatást, szemben az európaiak átlagosan 44 százalékával.
  • Az összes megkérdezett közül a legnagyobb arányban (39 százalék) a magyarok és a szlovének vélekedtek úgy, hogy ebben a tekintetben egyáltalán nem bíznak meg a kormányukban.
  • A magyarok 15 százaléka azt mondta, hogy a dolgok helyes irányba mennek Magyarországon, míg 64 százalékuk ezzel ellentétes véleményt hangoztatott.
Hasonló cikkünk:  Bács-Kiskun vármegyébe nyolcmilliárd forint fejlesztési pénz érkezik
Hasonló cikkünk:  Mi következik a sikeres KRESZ vizsga után?

További adatokat a Népszava is közöl, a teljes felmérést pedig itt lehet megtalálni.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...