fbpx
21.9 C
Kecskemét
2023. szeptember 25., hétfő

FRISS HÍREK

Hatalmas kihívás előtt a kecskeméti Mercedes-gyár

A Mercedes-Benz EQB gyártásának előkészítése, felpörgetése kihívást jelent a kecskeméti üzem számára, amelyet tökéletesen teljesíteni fognak – jelentette ki Jörg Burzer egy exkluzív kerekasztalbeszélgetésen, a Portfolio kérdésére válaszolva.
A Mercedes-Benz AG igazgatósági tagja, termelési és ellátási láncért felelős vezetője beszélt arról is, hogy Magyarország az egyik alappillére a kompaktautó-gyártásnak a vállalat globális termelési hálózatán belül. És megtudhattuk azt is, hogy már javában keresik a megoldásokat, amelyekkel biztosítják a Mercedes-Benz akkumulátoraiba kerülő cellák előállítását.

A globális chiphiány a Daimler működésére is kedvezőtlen hatással van, milyen intézkedéseket hoztak a probléma kezelésére?

Ahogy a versenytársainknak és mindenkinek az autóiparban, hatalmas kihívást okoz számunkra is a globális félvezetőhiány. A jelenség a harmadik negyedévben különösen kedvezőtlen hatással van a működésünkre. Ebben fontos szerepet játszik az is, hogy a globális chiphiány tovább súlyosbodott, miután a koronavírus ázsiai terjedése miatt fontos félvezetőgyártók kényszerültek a termelésük leállítására Malajziában. Ugyanakkor bízunk abban, hogy a negyedik negyedév már remélhetőleg stabiltást hoz ebben a tekintetben.

A kialakult helyzet kezelésében hatalmas szerepe van a rugalmasságnak, legyen szó akár a humán erőforrás menedzseléséről, logisztikai, vagy éppen termelési döntésekről, amelyeket van, hogy egyik hétről a másikra kell meghoznunk.

A folyamatos termelés biztosítása szempontjából kiemelten fontos a beszállítóinkkal való rendkívül szoros együttműködés.

Milyennek látja a kecskeméti Mercedes-Benz-gyár helyzetét a globális gyártóhálózaton belül?

Hasonló cikkünk:  Tizenöt hónap után újra lesz közmeghallgatás Kecskeméten

A kecskeméti az egyik legmodernebb Mercedes-gyár az egész világon, ahol egyazon gyártósoron készülhetnek különböző hajtáslánccal szerelt járművek.

Igazi sarokköve a termelésünknek, ahol a belsőégésű és hibrid modellek mellett hamarosan megkezdődik a tisztán elektromos meghajtású EQB gyártása is.

A magyar operáció, amely kiemelt szerepet tölt be a kompakt autóink előállításában, igazi példaképként szolgálhat más gyártóbázisainknak is, ami a fenntarthatóságot és a termelés digitalizálást illeti. Mindebben kulcsszerepet játszik a kiváló kecskeméti csapat.

Tervezik más tisztán elektromos modell gyártását is Magyarországon?

Hasonló cikkünk:  Letöltendő börtönbüntetést kér az ügyészség a kétgyermekes családanyát elgázoló férfira

A magyar operáció legfontosabb feladata most az elektromos EQB gyártásának előkészítése, felpörgetése. Ez egyben kihívást is jelent a kecskeméti üzem számára, amelyet ugyanakkor tökéletesen teljesíteni is fognak.

Hirdetés

Felkapottak

Kerékpárral tekert esküvőjére az ifjú pár Kecskeméten, éppen az autómentes napon

A kecskeméti Juhász Imre és Juhász Eliza mindketten imádnak bringázni, így nem is volt kérdés számukra, hogy menyasszonyi autó...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...