fbpx

FRISS HÍREK

Kunhalmi Kecskeméten: Vonzóvá fogjuk tenni a pedagóguspályát

- Advertisement -

Nagyon sokan elszörnyülködtünk azon, hogy Kecskemét vezetésének és az általa támogatott Fidesz-kormánynak mennyire nem érték a tudás – kezdte kecskeméti sajtótájékoztatóját Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke, szakpolitikusa. Arra utalva, hogy amikor a pedagógusképzés kivált a Neumann János Egyetemből és a Károli Gáspár Református Egyetemhez került, előbb áttették a dékáni hivatalt Nagykőrösre, majd bejelentették, hogy a 2021/2022-es időszakban nem indul Kecskeméten tanítóképzés. Akkor a helyi ellenzék szintén sajtótájékoztatón kérte, hogy a Neumann egyetem vegye vissza a pedagógusképzést, mert a Károlinál nincsen jó kezekben. Az egyetem jelezte, hogy attól, hogy nem indul most tanítóképzés Kecskeméten, ez nem jelenti azt, hogy megszűnik ez a képzés.

Mindenesetre az ellenzéki politikusok, köztük Király József és Kunhalmi Ágnes is, egyfajta bezárásról beszéltek ma. Utóbbi elmondta, hogy a kormány az egész oktatást tönkretette, tudásválságot okozott.

Azzal, hogy Kecskeméten, egy nagy múltú és magas színvonalú intézményben egy képzést hagytak elveszni, az azt jelenti, hogy számukra nem érték a magas szintű tudás és a képzés. Ezzel azt a kecskeméti értelmiséget rövidítették meg, amely több, mint 100 évig ápolta és fejlesztette azt a tudást, amely ebben az épületben és a kecskeméti pedagógusképzésben koncentrálódott. Ez pótolhatatlan. Könnyebb valamit bezárni, könnyebb rombolni, mint felépíteni. A polgármester asszonynak nem támogatni kellene ezeket a bezárásokat, hanem neki lobbiznia kellene a kormánynál, hogy a pályakezdő pedagógusoknak például bérlakásuk legyen- jelentette ki Kunhalmi Ágnes.

Kunhalmi Ágnes beszél

A politikus emlékeztetett, hogy éppen akkor nem indul a városban tanítóképzés, amikor a kormány „erőlteti” a kínai Fudan egyetemet a budapesti diákváros helyére, és amit a magyarok pénzéből építenének fel, miközben keveseknek adatik majd meg a lehetőség arra, hogy itt kifizessék a tanulmányukat. Arról nem is beszélve, hogy a diákváros sok kecskeméti fiatalnak biztosíthatna megfizethető lakhatást, amíg a fővárosban tanulnak. Kunhalmi Ágnes szerint nagy hiba, hogy akkor „szüntetnek meg” egy képzést, amikor pedagógushiányról beszélhetünk.

Hasonló cikkünk:  A DK elindította a kampányát, szerintük előrehozott választások kellenek

Az MSZP társelnöke kijelentette, hogy a Karácsony-kormány első feladatai között lesz, hogy vonzóvá tegye a pedagóguspályát. Egyrészt egy nagyobb béremeléssel, a központosítás megszüntetésével és a technikai és munkakörülmények fejlesztésével kívánják ezt elérni.

Király József mondja el véleményét

Király József, az MSZP-Párbeszéd előválasztási képviselőjelöltje (a Bács megyei 2-es körzetben) azt mondta, hogy talán a városvezetést elvakítja a Mercedes csillogása, és bár a pedagógusok nem fizetnek annyit a kasszába, mint a Mercedes-gyár, de a gyermekeink jövője érdekében nagyon is fontos a minőségi pedagógusképzés.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Az aláírásgyűjtés előtt pár nappal visszalépett a Fidesz-KDNP egyik kecskeméti képviselőjelöltje, Tihanics Tibor

A KecsUP úgy értesült, nem Tihanics Tibor birkózó edző, hanem Szappanos Benedek, a Bács-Kiskun Vármegyei Tudományos Ismeretterjesztő Társulat igazgató...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...