fbpx
0.7 C
Kecskemét
2023. február 6., hétfő

FRISS HÍREK

Ballószögi 30-as táblák: Kitették majd bevették egy részüket

Minap arról tájékoztatta Ballószög polgármestere a helyieket egy Facebook posztban, hogy a közútkezelő 30-as sebességkorlátozó táblákat helyezett ki a község főutcáján. Arra kérte a közlekedőket, hogy figyeljenek az új helyzetre.

Facebook

A táblák telepítése összehangban volt az önkormányzat korábbi elképzelésével – tájékoztatta a KecsUP-ot a polgármester. Somogyi Lajos elmondta, hogy valóban úgy képzelték el először, hogy egy viszonylag hosszabb szakaszon (tehát nem csupán a központban), legyen az út nagy részén mindenhol 30 km/h a legnagyobb sebesség. Ugyanakkor a rendőrséggel egyeztetve megváltoztatták az elképzelésüket. De a közútkezelő mégis az eredeti elképzelést valósította meg a napokban, és mintegy 700 méteres szakaszon 30-as táblákkal szórta tele a nagyközséget. Ugyanakkor pár nap múlva kijöttek és a táblák jó részét visszaszedték, de erről a polgármester -elmondása szerint- nem kapott értesítést.

Hasonló cikkünk:  Helikoptert is bevetettek az embercsempész elfogásához Bugacnál

Volt és nincs tábla:

Így most csupán Ballószög központjában, a polgármesteri hivatal, a gyógyszertár és a faluház előtti szakaszon érvényes a 30-as sebességkorlát. Somogyi Lajos elmondta még, hogy mivel megnövekedett Ballószögön az átmenő forgalom, valamit lépni kellett, ezért a 30-as táblák is, és a jövőben más megoldásokkal is a forgalom csillapításán lesznek.

Hasonló cikkünk:  Egyházi építkezés vs. belvárosi közlekedés Kalocsán

Első KecsUP est: A közlekedés lesz a téma

Ez a beruházás is bizonyára terítékre kerül az első KecsUP esten, ami november 5-én lesz 17 órakor a megyei könyvtár kávézójában. Akkor ugyanis téma lesz Kecskemét belvárosának és a kiskörútnak a közlekedési helyzete is. A rendezvény ingyenes, azonban támogatásokat elfogadunk.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...