fbpx
10.4 C
Kecskemét
2024. április 25., csütörtök

FRISS HÍREK

Ballószögi 30-as táblák: Kitették majd bevették egy részüket

- Advertisement -

Minap arról tájékoztatta Ballószög polgármestere a helyieket egy Facebook posztban, hogy a közútkezelő 30-as sebességkorlátozó táblákat helyezett ki a község főutcáján. Arra kérte a közlekedőket, hogy figyeljenek az új helyzetre.

Facebook

A táblák telepítése összehangban volt az önkormányzat korábbi elképzelésével – tájékoztatta a KecsUP-ot a polgármester. Somogyi Lajos elmondta, hogy valóban úgy képzelték el először, hogy egy viszonylag hosszabb szakaszon (tehát nem csupán a központban), legyen az út nagy részén mindenhol 30 km/h a legnagyobb sebesség. Ugyanakkor a rendőrséggel egyeztetve megváltoztatták az elképzelésüket. De a közútkezelő mégis az eredeti elképzelést valósította meg a napokban, és mintegy 700 méteres szakaszon 30-as táblákkal szórta tele a nagyközséget. Ugyanakkor pár nap múlva kijöttek és a táblák jó részét visszaszedték, de erről a polgármester -elmondása szerint- nem kapott értesítést.

Hasonló cikkünk:  Nyárlőrinc-Lakitelek szomszédvári rangadó lesz vasárnap

Volt és nincs tábla:

Így most csupán Ballószög központjában, a polgármesteri hivatal, a gyógyszertár és a faluház előtti szakaszon érvényes a 30-as sebességkorlát. Somogyi Lajos elmondta még, hogy mivel megnövekedett Ballószögön az átmenő forgalom, valamit lépni kellett, ezért a 30-as táblák is, és a jövőben más megoldásokkal is a forgalom csillapításán lesznek.

Első KecsUP est: A közlekedés lesz a téma

Ez a beruházás is bizonyára terítékre kerül az első KecsUP esten, ami november 5-én lesz 17 órakor a megyei könyvtár kávézójában. Akkor ugyanis téma lesz Kecskemét belvárosának és a kiskörútnak a közlekedési helyzete is. A rendezvény ingyenes, azonban támogatásokat elfogadunk.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...