fbpx
2.5 C
Kecskemét
2023. január 30., hétfő

FRISS HÍREK

Békemenetre szállít a 3,5 milliárdos takarítási biznisz egyik cégtulajdonosa

Az önkormányzati sajtó képgalériája szerint a kecskeméti Bekő Tours buszai is vitték Kecskemétről a kormánypárti résztvevőket a fővárosi békemenetre. Íme:

képkivágás: hiros.hu

képkivágás: hiros.hu

Ezt a céget már annak kapcsán említettük korábban, hogy a személyszállítási cég tulajdonosa, Bekő József a tulajdonosa a Pro-Frézia Kft-nek is, amely egy másik céggel együtt 2017-ben öt évre egy több milliárdos takarítási bizniszt nyert el az önkormányzattól. Több módosítás után a szolgáltatási díj 3,5 milliárd forintra növekedett. Megírtuk azt is, hogy a szerződés szerint alvállalkozóként az Ifesz Kft. is kap a munkából, a szerződés megkötésekor a cégnek az ügyvezetője Bogasov István volt, aki ekkor a Fidesz-KDNP képviselője volt és a Városstratégiai és Pénzügyi Bizottság alelnöke egyben. A szerződés aláírása után nem sokkal tulajdonos lett a cégben Bogasov.

Az önkormányzati sajtó fotóján egy CabTec matricást buszt is látni.

képkivágás: hiros.hu

A hiros.hu egyébként nem erőltette meg magát a Kecskeméten négy kecskeméti önkormányzati képviselő küzdelmét hozó ellenzéki előválasztással kapcsolatban, a Budapesten zajló fideszes esemény úgy tűnik már átlépte a kecskeméti önkormányzati sajtó ingerküszöbét. A központi üzenetekre hajazó rész így szól a hiros.hu cikkében:

“A résztvevők ezzel a nyugodt, csendes összefogással tiltakoznak a 2006-os rendőrterror ellen, amikor Gyurcsány Ferenc megcsúfolta a demokráciát, és ismét magyar vér folyt a pesti utcákon, amikor a békés emberek ellen támadtak, kilövették a szemüket, lovastámadásokkal és csonttörésekkel sújtották őket.”

Az 1956. október 23-i események kapcsán mai cikkünkben ezt írtuk:

Hasonló cikkünk:  Ahol indult fideszes jelölt a vasárnapi időközin, ott nyertek is

“Szabad sajtó nem létezett. Az újságok ugyanazon a politikai hangtónuson beszéltek. Dicsérték és tévedhetetlennek mutatták a „nagy vezetőt”, aki mindig megmondta és tudta az irányt, mert különben a „fokozódó nemzetközi helyzetben” a „külföldi imperialisták”, a „zsírosparasztok”, a „reakciósok” veszélyt hoznak az elért eredményekre.”

Hasonló cikkünk:  Salacz László szerint jelentős kiadással járna, ha emelnék az SNI gyerekek utazási támogatását

A békemenetre buszokat biztosító Bekő Tours tulajdonosa 2019-ben a határon túli magyarságot támogató, több évtizedes önzetlen, karitatív tevékenysége elismeréseként a Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetésben részesült.

A “méltóságteljes” menet elején Bayer Zsolt

A békemenet főszervezője ma azt nyilatkozta az esemény előtt, hogy békés, konszolidált, méltóságteljes tömeg vonul Budapest utcáin. Beszámolók szerint a sor elején megy Bayer Zsolt, akinek békés, konszolidált és méltóságteljes megnyilvánulásairól mi is írtunk már a Kecskeméten is fogható Karc FM kapcsán, amelynek ő az egyik műsorvezetője.

 

 

 

 

 

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...